18 / 04 / 2024

Omran İnşaat lüks konut üretiminde marka olacak!

Omran İnşaat lüks konut üretiminde marka olacak!

Omran İnşaat Genel Müdürü Ergin Bayram, konut sektöründe gelecek planları hakkında konuştu. Lüks segment konut üretiminde marka olmayı planladıklarını söyleyen Bayram, Türkiye’de kalıcı olarak yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.



Lüks segment konut üretiminde marka olmayı hedeflediklerini söyleyen Omran İnşaat Genel Müdürü Ergin Bayram, gelecek planları hakkında konuştu. Bayram, Türkiye’de kalıcı olarak yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilk büyük konut projesi ‘Kasr-ı Âlâ’dan sonra ‘Kasr-ı-Derya’ ve ‘Kasrı-Ahsen’ projelerini hayata geçirmek çalışmaya başladıklarını kaydeden Bayram, ilk etap projelerinin yatırım bedelini 700 milyon TL olarak açıkladı. 

Çengelköy’de 6 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilen ‘Kasr-ı Âla’ projesinin yüzde 30'unun satıldığını söyleyen Bayram, teslimlerin 2019 yılı Ağustos ayında yapılacağını söyledi.

''5 kuruş çıkarmayacağız''

Dubai, Amerika, Afganistan, Litvanya ve Türkiye’de ofisleri olan bulunan Afganistan kökenli şirketin, aynı zamanda madencilik ve enerji sektörlerinde de yatırımları bulunduklarını söyleyen Bayram, “Bizim Türkiye ile duygusal bir bağımız var. Türklerin dünyada en çok sevildiği yer Afganistan’dır. Türk iseniz taksiye binseniz para almazlar, iş yaparken Türk olduğunuzu öğrenirlerse çay ikram ederler. Bayram namazları bile saat farkı olduğu halde İstanbul’dan önce kılmaz. Halife döneminde olduğu gibi, saygıdan. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra Atatürk’ü ilk ziyaret eden devlet başkanı da Afganistan kralı Amanullah Han’dır. Ayrıca biz taşeronlar aracılığı ile daha önce Türkiye ile çalıştık ve ortaklıklarımız da oldu. Ve şunu da ekleyebilirim ki Türkiye’de ilerde başka sektörlere girsek bile burada kazandığımızı burada harcayacağız. 5 kuruş çıkarmayacağız” diye konuştu.

Türkiye’de öncelik inşaat yatırımı

Türkiye’nin Ortadoğulular için bir cennet olduğunu ifade eden Bayram, “Ortadoğuluların kendilerini en rahat hissettiği ülke Türkiye. Ortadoğulu parası olsa da Avrupa ve Amerika’da ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyor. Türkiye’de öyle değil. Türkiye hem demokratik hem Müslüman bir ülke. Burada aradığı her şeyi bulabiliyor, demokrat tarafı da dini tarafı da yaşayabiliyor. Ortadoğulular için Türkiye ‘ideal bir cennet’ diyebiliriz. Biz de bu nedenlerden Türkiye’de daireler almıştık. Sonra şartlar oluşunca Türkiye’de ofis açtık. Bizim en uzman olduğumuz yer inşaat. Bu yüzden de Türkiye’de yatırım yaparken önce inşaatı seçtik” diye konuştu.

Çengelköy değişmeye başladı

Çengelköy’e yatırım yapmalarını sağlayan en büyük etkenlerden birinin eşsiz boğaz manzarası olduğunu açıklayan Bayram, “Çengelköy’ün söyle bir özelliği var. Hep kaçak yapılaşma olmuş ve senelerdir de yapı yasak. İlk defa imar izni geldi ve Çengelköy değişmeye başladı. Ayrıca İstanbul’un temel güzelliğini sağlayan şey boğazdır. Başka boğazlar da var ama İstanbul’un boğazı hem aralık açısından hem birbirine bakması açısından mükemmel. Biz Çengelköy’ün merkezindeyiz. Sahile 700 metre mesafe var. Projemizin çoğu da boğaz manzarasına sahip. Bahçe katı dubleksinde bile boğaz manzarası var” dedi.


Geri Dön