23 / 04 / 2024

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Türkiye genelinde tarımla uğraşan onbinlerce çiftçiye müjde geldi. Ülke genelinde tarım sektöründe faaliyet gösteren onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren bir haber az önce duyuruldu. Buna göre, TARSİM’de yeni düzenlemeler yapılarak, çiftçiyi çok sevindirecek indirimler yapıldı.



Ülke genelinde tarımla uğraşan onbinlerce çiftçiyi çok sevindirecek yeni bir düzenlemeye imza atıldı.

Gelen habere göre, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında yeni bir düzenleme gerçekleştirilerek, sigortalarda üreticilerin tercihleri gözetilerek çeşitli indirimler yapıldı.

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Yapılan yeni düzenlemeyle ilk olarak, Bitkisel Ürün Sigortası dolu riski tarife fiyatında 87 üründe yüzde 15 indirime gidilirken 23 üründe yüzde 10 ve 24 üründe yüzde 5 indirim yapıldı.

BUĞDAY TARİFE FİYATINDA YÜZDE 6 İNDİRİM

Söz konusu yeni düzenleme kapsamında, don hasar prim oranı düşük olan 5 üründe (incir, kestane, avokado, altıntop, ahududu) yüzde 20,3, 2 üründe (Antep fıstığı, Trabzon hurması) ise yüzde 10 indirim yapıldı. Diğer taraftan, hasar prim oranı yüksek olan sofralık üzüm, elma, nektarin, armut, dut gibi 5 üründe yüzde 5, cevizde ise yüzde 10 tarife fiyatı artırıldı.

Yeni düzenlemede ayçiçeğinde kuş zararı teminatı tarife fiyatı yüzde 0,05'ten yüzde 0,07’ye çıkarılırken, Köy Bazlı Kuraklık Verim (KBKV) Sigortası'nda ise tarife fiyatı yüzde 10 oranında artırıma gidildi ve ortalama tarife fiyatı, yüzde 9,16'dan yüzde 10,06'ya yükseltildi.


Geri Dön