26 / 04 / 2024

One Tower elektrikli araçlara destek veriyor!

One Tower elektrikli araçlara destek veriyor!

Ankara Oran'da inşa edilen 184 metre yüksekliğindeki 48 katlı konut ve AVM projesi "One Tower", elektrikli otomobillere destek kararı alan projelerden birisi olarak dikkati çekiyor.




Gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün daha çok gündeme gelen çevre kirliliğine karşı mücadele hızla sürerken hava kirliliğinin önüne geçebilmek için üretilen elektrikli araçlara ise henüz trafikte yeterince rastlanmıyor. Uzun mesafe yol alamaması ve şarj edecek mekân bulmak noktasında sorun yasanması nedeniyle fazla tercih edilmeyen doğa dostu elektrikli araçlara destek olmak isteyen inşaat sektörü temsilcileri, konut projelerinde bu soruna çözüm üretmeye çalışıyor. İTO Yatırım tarafından  Ankara  Oran'da inşa edilen 184 metre yüksekliğindeki 48 katlı konut ve AVM projesi "One Tower", elektrikli otomobillere destek kararı alan projelerden birisi olarak dikkati çekiyor. Yüksek konumu nedeniyle "Başkentin zirvesi" diye de bilinen projenin ortaklarından Özkan Özcelik, projeyi hayata geçirirken doğaya dost bir .yapı kurgulamayı planladıklarını söyledi. 


Özçelik, "One Tovver'ı inşa ederken aoğa dostu bir proje olmak istememizin temel nedeni de geleceğe bırakacak güzel bir miras oluşturma isteğimizdi. Şu an One Tower' a bu hayalimizin aerçekleştiğine inanıyoruz. Çünkü güneş enerjisinden yararlanmaktan atık suların temizlenerek peyzaj çalışmalarında kullanılmasına kadar birçok uygulamayı projede buluşturduk" dedi ve ekledi: "Biz projemizde bazı çalışmaları çevreye aöre şekillendirirken, dünyadaki diğer çevala ilerin, elektrikli araçlaı edik ve biz de bu konuya re dostu bir proje olarak elektrikli otomobillerin daha fazla tercih edilebilmesi için neler yapabileceğimizi re dostu çalışmaları takip etmeyi de ihmal etmedik. Dünyadaki çevreci projelerin, elektrikli araçlarla ilgili çalışmalar yaptığını gözlemledik ve biz de bu konuya yöneldik. ÇevArastırmalar neticesinde elektrikli otomobili şarj edebilecek yerleri bulmakta güçlük çekileceğini dile getiren tüketicilerin bu araçlardan uzak durduğunu fark ettik. Bu çerçevede projemize elektrikli araçların şarj edilebileceği istasyonlar kurmayı kararlaştırdık. Artık konutlarımızın sahipleri, otoparkımızda yer alacak 15 istasyonda elektrikli araçlarını şarj edebilecek." 


Cumhuriyet


Geri Dön