28 / 03 / 2024

Ontan İnşaat Cezayir ve Mozambik’te proje teklifi verdi!

Ontan İnşaat Cezayir ve Mozambik’te proje teklifi verdi!

Ontan, 10 yıl içerisinde “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firmaları Listesi”ne girmeyi hedefliyor. Azerbaycan ve Rusya’da iki projesi bulunan şirket, şimdi de Cezayir ve Mozambik’te teklif verdi.



İnşaat taahhüt ve gayrimenkul iş geliştirme alanında yurtiçinde ve dışında başarılı projelere imza atan Ontan, 10 yıl içerisinde “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firmaları Listesi”ne girmeyi hedefliyor. Azerbaycan ve Rusya’da iki projesi bulunan şirket, şimdi de Cezayir ve Mozambik’te teklif verdi. Ontan İnşaat, hedef büyüttü. Yurtiçinde ve dışında başarılı projelere imza atan firma, holdingleşme yolunda ilerliyor. Turizm ve enerji sektörlerinde de yatırım kararı alan firma, bu yılı yurtdışına açılım yılı ilan etti. Ontan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sait Tiğin Özmeydan yurtdışında taahhüt işlerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Şimdiye kadar yurtdışında iki proje yürüttük. Bakü’de rekreasyon projesi ve Rusya’nın Sochi kentindeki Olimpiyat Köyü’nde misafirhane projesini hayata geçirdik. Şimdi de Cezayir ve Mozambik’te iki proje için teklif verdik. Dünyada her yıl 225 inşaat firmasının yer aldığı bir devler ligi listesi hazırlanıyor. Türkiye’den de 50 dolayında şirket bu listede. Biz de 10 yıl içinde bu listeye girmeyi hedefliyoruz” dedi. 


Ontan İnşaat’ın 2007’de gayrimenkul geliştirme ve inşaat taahhüt firması olarak kurulduğunu anımsatan Özmeydan, “Turizm ve enerji konularındaki yatırımları da ilave ederek holding olma yolunda ilerleyeceğiz. Turizmde ilk yatırımımız şehir otelciliği alanında olacak. Bu yatırımı Bornova’da Myvia 414 konsept projesi içerisindeki otel için ayrılmış alanda yapacağız. Manisa ve Aydın’da da küçük butik oteller hayata geçireceğiz. Bu illerde de hem proje hem yer arayışımız sürüyor. Enerji alanında solar enerji yatırımları için ön fizibilite yaptık. Güneş enerji santrali kurmayı planlıyoruz. Bu yatırım için  İzmir  Foça ile Antalya’da Enerji Bakanlığı tarafından tahsis edilecek yerlerle ilgili görüşmeler yaptık” diye konuştu. 


Ontan Bayraklı ile Ontan Manisa Projesi 


Gayrimenkul geliştirmede Modda ve MyVia markaları ile faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Özmeydan, özetle şu ifadeleri kullandı: “Bunlara son dönemde Ontan Bayraklı ile Ontan Manisa projeleri de eklendi. MyVia ile Modda markalarında ortaklarımız da vardı. Ontan Bayraklı ile Ontan Manisa projelerini tamamıyla Ontan İnşaat bünyesinde yaptık. İzmir Bayraklı’da yatay yükselen mimarisi, çatı ve kat bahçeleri, körfez manzarası, sosyal tesisleri ve rezidans hizmeti ile bir projeye imza attık. 321 bağımsız bölümün yer aldığı proje yüzde 70 konut rezidans, yüzde 30 ofis ve mağazadan oluşuyor. Projenin yatırım tutarı 45 milyon TL. Bu bölgede çalışacak beyaz yakaların ihtiyacını karşılayacak rezidansların olduğu bir yapı şeklinde dizayn edildi. 15. katta panoramik körfez manzaralı bir yüzme havuzu, 11. katta fitness salonu bulunuyor. 14 ay önce arsayı aldık, inşaatına da 4 ay önce başladık. Şu anda %60 satış hacmine ulaştık. 2016'nın 11. ayında teslim edeceğiz.” 


“Manisa’da konut projesiyle fark yarattık” 


Manisa OSB’ye yakın Güzelyurt’ta yükselen Ontan Manisa Projesi’nin ise 130 bağımsız bölümden oluştuğunu ve yatırım tutarının 10 milyon TL olduğunu belirten Özmeydan, “3. teşvik bölgesinde olması Manisa’da sanayi yatırımlarını artırdı. Çandarlı Limanı’nın bitmesiyle lojistik açıdan değeri artacak bu bölgeye uluslararası şirketler daha çok ilgi gösterecek. Bu düşünceyle çalışanların konut ihtiyacını gözeterek İzmir’de yaptıklarımızın bir benzeriyle Manisa’da fark yarattık. Kapalı bir site içerisinde açık ve kapalı yüzme havuzları, fitnes salonu, sosyal alanları, şömine odaları ve rezidans hizmetleri olacak. Projemizin Manisa’ya değer katacağına inanıyoruz. Ontan Bayraklı Projesi ile eş zamanlı başlayan Ontan Manisa Projesi 2016 eylül ayında teslim edilecek. Şu anda yüzde 30 mertebesinde satış oranına ulaştık” dedi.


İstanbul’da da proje geliştirmeyi hedefliyoruz 


Gayrimenkul geliştirme alanında farklı şehirlerde de projeler hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Özmeydan, İstanbul’da da proje geliştirmeyi hedefl ediklerini söyledi. Özmeydan, gayrimenkul iş geliştirme projelerinin yanısıra inşaat taahhüt işlerinin de kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Denizli’de de Global Holding’in Sümer Park Projesi’nin taahhüt işlerini yaptıklarını belirten Özmeydan, “Türkerler Holding’in Alaşehir Jeotermal Santrali Projesi ile son dönemde Kınık bölgesinde Fiba Grubu’nun maden ve termik santral projesinin de belli aşamasındaki taahhüt işleri bizim tarafımızdan yapılıyor” diye konuştu.



Dünya


Geri Dön