19 / 04 / 2024

'Önümüzdeki haftalarda dövizde ciddi bir atak olabilir'

 'Önümüzdeki haftalarda dövizde ciddi bir atak olabilir'

Türkiye'nin finansman açığını kaynağı belirsiz kaynaklardan gelen parayla gidermeye çalıştığını belirten İktisatçı Mustafa Sönmez önümüzdeki haftalarda dövizde ciddi bir atak görülebileceğini söyledi.



Dış ticaret açığındaki artışa dikkat çeken İktisatçı Mustafa Sönmez, cari açık rakamında görülecek tabloya paralel olarak Türkiye'nin önemli bir finansman sorunuyla karşı karşıya kalabileceğini belirterek, dövizin ciddi bir atağın eşiğinde olduğunu söyledi. Sönmez, "Önümüzdeki haftalarda dövizde ciddi bir atak görmek mümkün" diye konuştu.

İktisatçı Mustafa Sönmez  Türkiye'nin dış borcunun ve cari açığının giderek arttığını vurgulayarak, bunu finanse etmek için olabildiğince kaynağı belirsiz kanallardan döviz temin edilmeye çalışıldığını söyledi.

Gazete Durum'a açıklamalarda bulunan Sönmez, dış ticaret açıklarının bir süre sonra finanse edilemez hale gelmesi durumunda döviz kurlarının yeni bir atak yapabileceğini ileri sürdü.

Euro ile ihracat kayıplara neden oluyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön