16 / 04 / 2024

Onur Karlıdağ kimdir?

Onur Karlıdağ kimdir?

Craft312 Studio kurucusu Onur Karlıdağ kimdir? İç mimar Onur Karlıdağ, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Onur Karlıdağ, Craft312 Studio'yu ne zaman kurdu? İşte İç Mimar Onur Karlıdağ..



Onur Karlıdağ kimdir?

Onur Karlıdağ, Craft312 Studio ofisinin kurucu ortaklarından, iç mimardır. 


Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar,Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra, 2003 yılında Tepe Home mağazalarının concept iç mekan tasarımlarını yürütmüştür. 


2004 yılında Turkiye'nin ilk ic mekan tasarım yarısması olan ''Cafemiz İc Mimari Proje'' yarısmasında birincilik ödülü almıstır. Proje o yılın XXI Mimarlık dergisinde ve baska sektörel dergilerde de yayınlanmıştır. 


Aynı zamanda 2004 yılında kurmus oldugu OM tasarım şirketi altında ceşitli ölçeklerde ve konularda iç mimari projeler ve uygulamalar yapmıştır. Bunlar arasında Galatasaray Lisesi Dernek Binası, Bilakis İtalyan restoranları vs. gibi projeler bulunmaktadir. 


2006 yılından itibaren eşi Deniz Ertek Karlıdağ ile birlikte kurmuş oldukları CRAFT312 STUDIO adı altında Mimarlık-İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı alanlarında; büyük ölçekli ofis binaları, eğitim yapıları, restoranlar, yurt binaları, residence ve konut-villa projeleri gibi projelerle mesleki pratigine donanımlı ekibi ile birlikte devam etmektedir. 


Craft312 studio'nun projeleri Frame, WorkShop Magazine, BOB Interiors, Interior World (IW), Art of Financial Design, International Interior Design Year Book, XXI, Tasarım, Konsept Projeler gibi Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen dergilerinde ve kitaplarında yayınlanmıştır. 


2014 yılında ''Koza İpek Loft ''projesi ile İtalya'nın uluslararası platformda verdiği en öenmli ödüllerden biri olan A'Design Award'sın İç Mekan Tasarımı kategorisinde 'Altın Ödül'' almıştır.





Geri Dön