20 / 04 / 2024

Onur Ülkesi Türkiye'nin MIPIM hazırlıkları sürüyor!

Onur Ülkesi Türkiye'nin MIPIM hazırlıkları sürüyor!

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye' nin sektörün marka fuarı MIPlM'de ikinci kez "Onur Ülkesi" olarak yer almasını çok anlamlı buluyorum dedi...



Salih BEZCİ ATO -  Ankara  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 


Cannes'de yapılan Uluslararası Yatırım ve Emlak Piyasası Fuarı MİPİM'i çok önemsiyorum. Geçen yıl 6-9 Mart tarihlerinde yapılmıştı ve onur konuğu olarak davet edilmiştim. Bu yıl da Fuara katılacağım MI PİM fuarını 90 ülkeden gayrimenkul yatırımcılarından, şehir planlamacılarına. belediyelere kadar 20-25 bin kişi ziyaret ediyor. Geçen yıl Türkiye'den 11 firma stant açmıştı. Fuarda arazi geliştinne, kentsel dönüşüm projeleri ağırlıkla sergilendi Kentsel dönüşüm tüm ülkelerin ilgisini çeken bir konu olması nedeniyle fuarda da ilgi gördü. Yeşil projeler yine l uarın gözdesiydi. Uluslararası fuarların kentlerin tanıtımı ve markalaşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başka hiçbir reklam ve tanıtım çalışmasında aynı anda 90 ülkeden 20 ila 25 bin insana ulaşmak mümkün olmaz. 


Bu nedenle özellikle şehirlerin fuarlara katılarak tanıtım yapmasının yararlı olduğuna inanıyorum. 

Aynı şekilde Başkentte uluslararası bir fuar alanı yapmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. Bu amaçla kurulan şirketin yüzde 20 hisseyle ortağıyız. 


Akyurt'ta 680 bin metrekarelik bir arazi fuar alanı olarak tahsis edildi. Buradaki fuar merkezi tamamlanır tamamlanmaz Ankara da uluslararası fuarlara evsahipliği yapacaktır. Fuarlar düzenlendikleri kentlerin ekonomilerine de önemli ölçüde canlılık katıyorlar. Bu nedenle,yurtdışında fuarlara katılmak kadar kendi ilimizde uluslararası düzeydi fuarlar düzenlemenin ekonomiye katkı sağlayacağına inanıyoruz. 



İbrahim Çağlar İTO - İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 


Bugün dünyanın en önemli kavramlarından biri belki de iletişim. İletişimle kültürler küreselleşiyor, ticaret küreselleşiyor. Sonunda ise hepimiz birer dünya vatandaşı, her işletme birer dünya firması haline geliyor. Küreselleşme olgusunu en hızlı yakalayan sektörlerden biri ise kuşkusuz "gayrimenkul! Binlerce kilometre ötede inşa edilen bir yapının hedef kitlesinde artık tüm dünya yeniliyor. İnsanın en temel ihtiyacından yola çıkan sektör, bugün en değerli yatırım araçlarının başında geliyor. 


Türkiye ise gayrimenkul işine hem sevdalı hem de sektörde iddialı bir ülke. Dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında 55 firmamız yer alıyorsa, rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye gayrimenkulde takipçi değil, öncü bir ülkedir. Türk yatırımcısı fırsatların ve ortaklıkların karşısına çıktığı her yerde ve her zaman iş yapmaya hazırdır. Bu anlamda Türkiye'nin sektörün marka fuarı MIPlM'de ikinci kez "Onur Ülkesi" olarak yer almasını çok anlamlı buluyorum. Bir yapı inşa etmek demek, aynı zamanda önemli bir ekonomik değer inşa etmek demek İşte MIPIM 2014 dünyanın önemli ekonomik değerlerini aynı platfomda buluşturuyor. Ben bu vesile ile sektör temsilcilerimize şu mesajı vermek istiyorum: Ticarette sınır yok, sınırlar kafalarda başlıyor. MIPIM gibi uluslararası fuarlar zihinlerdeki sınırları aşmak için önemli birer fırsat, istanbul Ticaret Odası olarak bu fırsatları üyelerimizle buluşturabilmck adına bu yıl da MIPIM 2014 de etkin biçimde yer alıyoruz. 



Hulusi BELGÜ 


AYD - Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 


Dünyanın en büyük Gayrimenkul Fuarı olarak bu yıl 25. kez düzenlenecek olan MIPIM, 11-14 Mart 2014 tarihlerinde bir kez daha uluslararası gayrimenkul yatırımcılarını bir araya getirecek. Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte dünyanın yaklaşık 80 ülkesinden 2.000 katılımcı şirket ve bu şirketlerin çoğu üst düzey yetkilileri büyük ölçekli proje ve yatırımlarını katılımcılara tanıtma fırsatı yakalayacak. Yatırımcıların yeni iş bağlantıları kurmalarında çok önemli biryere sahip olan MIPIM, uluslararası ticari gayrimenkul yatırımcıları, finansman ve fon yöneticilerinin bir araya geldiği önemli bir platform. Bu platform sektörün yakın geleceğine yön verecek somut proje ve satın almaların hayata geçirilmesine olanak sağlıyor. 

Dünya ekonomisin yükselen değerleri Brezilya, Rusya ve Türkiye'nin onur konuğu ülke olarak yer aldığı MIPIM 2014'te  Alışveriş Merkezi Yatırımcılar Derneği (AYD) olarak biz de 12 Mart20l4akşamı düzenleyeceğimiz yemek daveti ile etkinlikteki yerimizi alıyoruz. Son yıllarda Türkiye ekonomisinin 4. büyük sektörü haline gelmiş olan perakende sektörünün ve sektörün ticari gayrimenkullcrIc birlikte oluşturduğu cazip yatırım ortamının tüm katılımcılara anlatılmasını amaçlayan AYD yemeğine ilgili bakan ve bürokratların yanı sıra uluslararası ve yerli sektörün üst düzey temsilcilerinin geniş katılımı bekliyoruz. 


Türk ticari gayrimenkul ve perakende yatırımcıları, sektörün ve Türkiye'nin gücünü dünya arenasında tanıtmak ve anlatmak üzere her yıl sayıları artan bir oranda MI PİM etkinliğine katılım gösteriyor. AYD olarak biz de bu alandaki sorumluluklarımızın bilinciyle görevlerimizi yerine getirmeye ve MIPIM dahil olmak üzere uluslararası alanda sektörümüzü tüm ilgili platformlarda temsil etmeye devam ediyoruz. 


EKONOMİST 


Geri Dön