29 / 03 / 2024

Ordu Çevre Yolu toplam maliyeti ne kadar?

Ordu Çevre Yolu toplam maliyeti ne kadar?

Üzerinde 6 tünel, 6 kavşak ile 4 viyadük bulunan ve uzunluğu 23 kilometreyi bulan Ordu Çevre Yolu projesinin maliyetinin, coğrafi şartlar nedeniyle 1 milyar 100 milyon lira seviyelerine yükseldiği bildirildi



ORDU -Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çevre yolu inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada,Ordu Çevre Yolunun, özellikleriyle Türkiye'nin prestij projeleri arasında yer aldığını söyledi. 


Yılmaz, 23 kilometre yolun yaklaşık yüzde 40'lık bölümünün tünellerle geçildiğini vurgulayarak, yolun yapımında Marmaray, Karadeniz Sahil Yolu önemli projelere imza atmış firmaların görev almasının da Ordulular açısından ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. 


Yılmaz, yolun zor bir coğrafya üzerinden ilerlediğini anlatarak, "Daha önce günde 30 metre tünel kazılırken şimdi günde 50 santimetre derlenebiliyor." dedi. Var olan zor şartlan göze aldıkları için yolun bitişi konusunda tam tarih vermekten kaçındıklarını ifade eden Yılmaz, "Burada bir siyasetin öngördüğü tarih var, bir de coğrafyanın öngördüğü tarih var. Çok şükür ihtilaf para veya başka bir konudan kaynaklanmıyor, sebep sadece coğrafi koşullar. Zor şartlar altında çalışmalar devam ettiği için yolun bilişi konusunda tarih vermekte sıkıntı var. Biz en hızlı şekilde tamamlanması noktasında takiplerimizi devam ettiriyoruz. Bu aşamadan sonra ne kadar zorlarsanız zorlayın, makineler çalışmadığı müddetçe yol açılmıyor. Yanlarına teknik olarak üç makine daha eklemek de mümkün değil. 

Onun için süreci izlemeye devam edeceğiz." dedi. 


Yolun maliyetinin daha önce kamuoyu ile paylaştıkların rakamların çok üstüne çıkmaya başladığına işaret eden Yılmaz, 650 milyon rakamının gelinen noktada I milyar 100 milyon lira seviyelerine yükseldiğini belirtti. 


Söz konusu rakamın devasa olduğunu kaydeden Yılmaz, "Düşünün kentte deniz dolgusu yapılarak hayata geçirilen havalimanının maliyeti 270 milyon lira. 300 liradan hesaplasak burası oranın dört katı büyüklüğünde bir yatırım. Bu rakam Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunun göstergesidir" dedi. 


Anayurt


Geri Dön