25 / 04 / 2024

Ordu'ya millet bahçesi müjdesi!

Ordu'ya millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ordu'ya Millet Bahçesi Projesini 2022 yılında kazandırmak istediklerini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da, valiliğin toplantı salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, toplantıdan sonra basın açıklaması yapan Murat Kurum, acısıyla tatlısıyla 2020 yılını geride kaldığını belirterek, artık 2021 yılına daha umut içerisinde baktıklarını belirtti.

Ordu ya millet bahçesi müjdesi!

- Millet Bahçesi Projesi 

Ordu'ya Millet Bahçesi Projesini 2022 yılında kazandırmak istediklerine değinen Murat Kurum, şöyle konuştu:

"Millet Bahçesi Projesini, kent meydanıyla tarihi binaların restorasyonuyla altındaki otoparkıyla yürüyüş yolu ve bisiklet yoluyla yatırım değeri 150 milyon lira olan bu projeyi Bakanlığın Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız, yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte gerçekleştiriyor olacağız. 6. ay içerisinde ihalesini yapıp 2022 yılında Ordu'muza kazandırmak istiyoruz. Bu kapsamda alan içerisinde bulunan tüm tarihi binaların restorasyonunu da yapıp tarihimizi gün yüzüne çıkarmış olacağız. İçinde bulunduğumuz valilik binamızı yine hemen yanımızdaki tarihi binalarımıza aslına uygun bir şekilde restore ederek şehir kütüphanesi, millet kıraathanesi, gençlerimizin, çocuklarımızın yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın burada vakit geçireceği alanlar haline getireceğiz. Bu alan içerisinde şehre yürüme mesafesinde ulaşabileceği, aynı zamanda buradan sahile ve sahildeki meydana bağlantısını yapacak yürüyüş yollarıyla hakikaten örnek Ordu'muzun gelecek 50 yılına damga vuracak projeyi de hep birlikte gerçekleştiriyor olacağız."

Ordu ya millet bahçesi müjdesi!

Projeyi çok önemsediklerini belirten Kurum, "Bu konuda hakikaten heyecanlıyız. İnşallah en kısa zamanda bu projemizi bitirip Ordu'muza teslim ediyor olacağız. Yine vatandaşlarımızın Yeni Mahalle'de eski otogar ve eski sanayi alanımızın bulunduğu bir alanımız var, bu alanda eski sanayi sitelerinin yapı olarak riskli yapıların içinde bulunduğu toplamda 56 bin metrekarelik alanda bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz. Bu projeyi de yine Bakanlığımız hem Toplu Konut İdaresi Bakanlığımız hem Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz hem de Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yürüteceğiz." diye konuştu.

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

 


Geri Dön