25 / 04 / 2024

Orhan Gencebay'a villa kooperatifinden aidat borcu davası!

Orhan Gencebay'a villa kooperatifinden aidat borcu davası!

Sanatçı Orhan Gencebay, villasının aidat borcu için açılan davaya "O villa üç yıl önce kaçak diye yıkıldı. Yıkılan binanın aidat borcu olamaz" diyerek itiraz etti



Üyeleri arasında Müjde Ar, Derya Tuna, Türker İnanoğlu gibi tanınmış simaların bulunduğu 89 üyeli S.S. Yeni Dostlar Villa Konut Yapı Kooperatifi, faiziyle 5 bin 817 lira tutan villa aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle sanatçı Orhan Gencebay'ı mahkemeye verdi.

İddiaya göre yapımına 1987'de başlanan kooperatifin avukatı, iki yıl önce Orhan Gencebay'ın aidatını ödemediği gerekçesiyle önce noterden ihtarname çekti. Ardından kapanan Sarıyer İcra Müdürlüğü'nde icra takibi başlattı. Sanatçının avukatları ise müvekkilleri aleyhine başlatılan icra takibine itiraz ederek takibi durdurdu. Bunun üzerine kooperatif avukatı, itirazın iptali istemiyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Orhan Gencebay'ın kooperatif üyesi olduğu anlatılan dava dilekçesinde, kooperatif genel kurul kararları ile belirlenen ödenmemiş aidat borçlarının bulunduğu belirtildi. Dilekçede, "Davalının borcuna itirazı haksız ve kötü niyetlidir. Borca itirazın kaldırılarak takibin devamı ile yüzde 40 icra-inkâr tazminatına hükmedilmesini istiyoruz" denildi. Davaya cevap veren Orhan Gencebay'ın avukatları ise davanın reddini istedi. Cevap dilekçesinde "Müvekkilimiz, davacı kooperatifte oturmamakta ve ikamet etmemektedir. Müvekkilin villası, kaçak yapılaşma nedeniyle 24 Aralık 2009'da yıkılmıştır. Yıkılan bina için aidat borcu olamaz. Davanın reddini istiyoruz" dedi.

Mahkeme de 25 Temmuz 2011 günlü duruşmada dava dosyasının bilirkişiye gönderilerek kooperatifin alacaklı olup olmadığı, alacaklı ise ne kadar alacağının olduğunun tespitini istedi. Bilirkişi 24 Ekim 2011 günlü raporunda davalı Orhan Gencebay'ın kooperatif ortağı olduğunu ve toplamda 3 bin 910 lira aidat borcu bulunduğu yönünde rapor verdi. Mahkeme de yıkımdan önce villanın emlak vergisinin kim tarafından ve ne kadar ödendiğinin tespitini isteyerek duruşmayı erteledi.

ALİ OKTAY/Sabah


Geri Dön