25 / 04 / 2024

Orta gelir konut kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? 

Orta gelir konut kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? 

Orta Gelirliye Konut kampanyasının ayrıntıları bugün resmen açıklandı. Peki Yeni Evim kampanyası konut sektörünü nasıl etkileyecek? DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konuyu değerlendirdi. İşte ayrıntılar...



DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, orta gelirlilere yönelik açıklan söz konusu kampanyanın, alt sektörlerle birlikte 250 sektörü harekete geçireceğine vurgu yaptı ve "Gayrimenkul sektörü, bu özelliğiyle de ekonominin dinamosu konumunda. Şu anda Avrupa’da ne uygulanıyorsa, Türkiye’de de uygulanıyor" diye konuştu. 

Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında kampanyayla beraber Türkiye'de de 180 ay gibi ciddi bir süreyle konut kredisi verildiğinin altını çizdi. 

Orta gelir konut kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? 

Orta gelir konut kampanyasının bütün paydaşları besleyen bir yaklaşımın eseri olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, başta hükümetimiz olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye teşekkürlerini dile getirdi. 

"Dünyada konut faizlerinin yukarı çıktığı, tüm kredilerin kısıldığı bir dönemde; Türkiye’nin orta sınıf alıcı için bu kampanyayı yapması, tüm paydaşları besleyen bir yaklaşım" diye konuşan Ziya Yılmaz, bu açıdan konut alıcılarının da bunun oldukça iyi bir fırsat olduğunu bilmesi ve bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. 

Orta gelir konut kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? 

Orta Gelirliye Konut kampanyasının ayrıntıları bugün resmen açıklandı. Adı Yeni Evim olarak açıklanan kampanya yalnızca sıfır evler için geçerli olacak. Kampanya kapsamında, azami vade süresi 15 yıl olarak, kredi faizi ise yüzde 0,69 olarak belirlendi.

2023 emlakta altın yıl olacak!

Müjdeli haber peş peşe geldi! Orta gelirli 0,69 faizle ev sahibi olacak! Yeni Evim Konut kampanyasından kim faydalanacak

Orta Gelirliye Konut Kampanyası'nın detayları belli oldu! İşte 15 yıl vadeli 0,69 faizli Yeni Evim Kampanyası!


Geri Dön