27 / 04 / 2024

Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

Sosyal konut hamlesi konut fiyatlarını düşürecek mi? Orta sınıf yeniden ev sahibi olabilecek mi? Ayrıntıları gelecek hafta açıklanacak Sosyal Konut Hamlesi piyasalardaki yangını söndürecek mi? Merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde...



Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

Dünya Gazetesi Yazarı Ussal Şahbaz, Gain TV'de Mirgün Cabas'ın yayınına katılarak, konut piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Şahbaz, çok merak edilen sosyal konut hamlesinin konut fiyatlarında ve kiralarda bir gerilemeye neden olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Geliri İstanbul'da 16, diğer şehirlerde ise 14 bin TL'nin altında olanların yararlanabileceği ve vadenin 240 ay olacağı, taksit ödemelerinin ise toplam hane gelirinin yüzde 30'unu geçmeyecek şekilde düzenleneceği sosyal konut projesinin, kısa vadede piyasadaki yangına çare olamayacağını söyleyen Şahbaz, "Mutlaka yapılması gereken bir hamle, ev sahibi olmayı kolaylaştırır. 240 ay vade enflasyonist bir ortamda kredi oranlarını değeri düşeceği için ödenmesi mümkün ancak tamamlanması belli bir süre alacak. Ancak kısa vadede çok işe yaramaz, mevcut yangına çözüm olacak bir hamle değil" dedi.

İstanbul'un her ilçesi ayrı bir dünya

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön