29 / 03 / 2024

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı'nda göçük: 1 yaralı!

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı'nda göçük: 1 yaralı!

Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan Kumpirciler Çarşısı Mecidiye Köprüsü Sokak'ta göçük yaşandı. 1 kadının hafif yaralandığı olayın çarşının altında yer alan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme sebebiyle meydana geldiği ortaya çıktı...



Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan Kumpirciler Çarşısı Mecidiye Köprüsü Sokak'ta göçük meydana geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre; olay saat 23:00 sıralarında Ortaköy’de bulunan ve Kumpirciler Çarşısı olarak bilinen Mecidiye Köprüsü Sokak’ta büyük bir gürültüyle göçük yaşandı. Olay sırasında kumpir almak isteyen bir kadın, iş yerinin malzemeleriyle birlikte oluşan göçüğe düştü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Göçük sırasında bölgedeki vatandaşlar tarafından çukurdan çıkarılan kadına sağlık ekipleri müdahale etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan kadın, hastaneye kaldırıldı.

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı nda göçük: 1 yaralı!

ÇARŞININ ALTINDAKİ TARİHİ TONOZDA ÇÖKME OLUŞTU

Polis ekipleri tarafından çevre güvenliği alınırken belediye ekipleri de göçüğün oluşma sebebine ilişkin çalışma yaptı.  Aynı noktada geçen yılda göçük oluştuğu ve oluşan çukurun kapatıldığı belirlenirken, göçük oluşan bölgenin altında tarihi tonoz olduğu ve bu tonozun kemerinde oluşan göçükler sebebiyle göçmenin gerçekleştiği ileri sürüldü.

DÜKKÂNLARIN TAMAMI BOŞALTILIYOR

Belediye ekiplerinin yaptığı incelemelerden sonra, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için sokakta yer alan kumpir dükkânlarının tamamının boşaltılması kararı alındı. Göçük sebebiyle sokakta bulunan iki dükkânda oluşan maddi hasar ise Beşiktaş Belediyesi tarafından karşılanacak.

BEŞİKTAŞ KAYMAKAMI ve BELEDİYE BAŞKANI İNCELEMELERDE BULUNDU

Olaydan sonra Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Polat ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler göçüğün meydana geldiği Kumpirciler Çarşısı’na geldi ve inceleme yaptı. Kumpirciler Çarşısı’nın tamamının boşaltılarak, tarihi tonozun doldurulacağı belirtildi. 

ESNAFLAR OLAYI ANLATTI

Olayı gören bir esnaf, “Müşteri çağırıyorduk. Bir sallantı duyduk. Zemin bir anda çöktü. Zemin çökünce bir bayan içine düştü, dolap da üzerine düştü. Arkadaşlarla birlikte hanımefendiyiiye konuştu.

Başka bir esnaf ise, “Bizim dükkânların önü birden bire çöktü. Bir bayan altta kaldı. Dükkânın önünde 4-5 kişi müşteri vardı, onları son anda gönderdik. 1 dakika farkla kurtuldular. Dükkânda diye bir şey kalmadı, dolaplar hepsi altında kaldı. Sadece arka duvar kaldı” dedi.

Olay esnasında orada bulunan bir başka kişi, “Yaralı, tezgâhın altındaydı. Çıkardık. Ambulans altı götürdü” derken müşterisi ise ilgilenen esnaf, “Müşterim vardı, sipariş hazırlıyordum. Bir ses duydum, müşterimde yerde sıkıntı olduğunu söyledi. Deprem oldu zannettik. Bayan düşmüştü” şeklinde konuştu.

Küçükçekmece'de çökme tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı!


Geri Dön