19 / 04 / 2024

OSB'lerde emlak vergisi maliyetleri azaltılacak!

OSB'lerde emlak vergisi maliyetleri azaltılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) emlak vergisi maliyetlerinin azaltılması için bir çalışma yapıldığını aktardı. Ağbal, gecikme faizi oranlarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde de çalışacaklarını kaydetti.



İSTANBUL Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı 'na katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadesinden vergi borcuna yönelik birçok konuda yeni çalışma yapıldığı müjdesini verdi. Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini belirten Ağbal, sicili temiz ve zora düşmüş mükellefe, kötü gününde vergiler konusunda destek olmak istediklerini kaydetti. 


VERGİ İNCELEME SÜRESİNİ 3 YILA ÇEKİLMESİ İÇİN TALİMAT VERDİM

 

MALİYE Bakanı Naci Ağbal. birçok konuda yeni düzenleme çalışması yapıldığı müjdesini de verdi. Maden/tas sektöründe yatırım indirimi konusunda bir çalışma yapıldığını aktaran Ağbal, emisyona dayalı vergilendirme konusunda çalışma bulunduğunu söyledi. Ağbal vergi inceleme zaman asımı sürelerinin kısaltılması gerektiğini belirterek, "Beş yıllık süre uzun bir süre kesin olmamakla beraber 'bu vergi inceleme süresini 5 yıldan 3 yıla çekebilir miyiz?' diye arkadaşlara bir çalışma yapın talimatı verdim" dedi. Ağbal, KDV iadesini hızlandırma konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) emlak vergisi maliyetlerinin azaltılması için bir çalışma yapıldığını aktaran Ağbal, gecikme faizi oranlarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde de çalışacaklarını kaydetti. İyi mükellefe belge dışında takdiri gösteren bir ödül verilmesi gerektiğine işaret eden Ağbal "O konuda da çalışma yaparız" dedi. Ağbal, ÖTV'de IV numaralı tablodaki ürünlere ekleme ve çıkarma konusunda değerlendirme olduğunu söyledi. 

 

Ağbal, amortisman oranlarının düzenlenmesine ilişkin çalışma yapılması konusunda da arkadaşlara talimat verdiğini ifade etti. Geçici verginin kaldırılmasına ilişkin olarak Ağbal. "Geçici vergiyi kaldıramayız. Sadece enflasyon nedeni ile gelen bir vergi değil" dedi. 


Vatan


Geri Dön