25 / 04 / 2024

Osmanlı Pazarı'nda inşaat çalışmaları Mart'ın sonuna tamamlanacak!

Osmanlı Pazarı'nda inşaat çalışmaları Mart'ın sonuna tamamlanacak!

Yanarak küle dönen Osmanlı Pazarı'nı yeniden inşa eden Büyükşehir Belediyesi ve ATO 15 Nisan olan teslim tarihini bu ay sonuna çekerek esnafa 'müjde' vermek istiyor



ARALIK 2015'te elektrik kontağından çıkan yangının ardından küle dönen Keçiören'deki Osmanlı Pazarı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yangının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla  Ankara  Valiliği hak sahibi esnaflara maddi yardımda bulunurken Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ATO Başkanı Salih Bezci de mağdur esnafın isteği üzerine küle dönen pazarı daha modern bir şekilde inşa etme sözü verdi. 


ESNAFI MAĞDUR ETMEYİN, BİTİRİN 

Çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre günde ortalama 50 ile 100 personelle devam ettiğini belirten Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'in esnafı mağdur etmeden bir an önce bitirin talimatının ardından gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yoğun çalışma da meyvelerini vermeye başladı" diye konuştu. 


ERKEN TESLİM İÇİN UĞRAŞIYORUZ 

Yaklaşık 5 milyon 270 bin TL'ye mal olan yeni Osmanlı Pazarı'nı esnafa daha erken teslim etmek istediklerini belirten Üçpınar, "Şu an klima, kepenk ve çelik karkasları yerleştiriyoruz. Daha önce 15 Nisan olarak açıkladığımız esnafa teslim tarihi daha erkene çekebilmek için çalışmaları iki katına çıkardık. İnşallah bir aksilik çıkmazsa Osmanlı Pazarı'ndaki çalışmaları bu ay sonunda tamamlayarak esnafa ikinci bir hediye vermek istiyoruz" şeklinde konuştu. 


DAHA MODERN OLACAK 

Büyükşehir ve ATO'nun ortaklaşa yaptığı Osmanlı Pazarı'nın içerisinde 253 dükkân, 1 kooperatif koordinasyon merkezi, mescit ve abdesthane bulunacak. 24 saat güvenlik kameraları ile kontrol altında tutulacak pazarda ayrıca en modern ısıtma ve soğutma sistemleri kullanılacak. 



Sabah


Geri Dön