26 / 04 / 2024

Osman Zolan'dan Denizli'ye 121 proje!

Osman Zolan'dan Denizli'ye 121 proje!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1 yıl içinde belediye tarafından yapılacak 121 projeyi tanıttı. Bütçenin yüzde 70’ini ulaşıma ayırdıklarını ifade eden Zolan, “3 yıl sonra il genelinde ayaklar çamura, toza değmeyecek” dedi.




Denizli'de 1 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 121 proje, Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından basın toplantısıyla açıklandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'nun da katıldığı toplantıda Başkan Zolan, bugüne kadar birçok hizmete imza attıklarını dile getirdi. Denizli'nin trafik sorununu çözmek için bütçenin yüzde 70'ini ulaşıma harcayacaklarını kaydeden Zolan, "1.5 milyon metrekare kilit taşı, 800 kilometre asfalt yapacağız. Önümüzdeki 1 yıl içinde Zeybek altgeçidiyle birlikte Üçgen Kavşağı'nı da yapacağız. Üçgen Kavşağı'yla ilgili ekibimiz 8-10 proje hazırladı. En kullanışlı, en sürdürülebilir olanını seçtik. Oradaki yeşil dokuya da zarar vermeden Üçgen Kavşağı'nı trafik ışıkları olmadan geçeceğiz. Zeybek Köprülü Kavşağı, Sanayi Köprülü Kavşağı'yla ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Aktepe Mahallesi'ndeki asfalt şantiyesini de Bozburun bölgesine taşıyacağız" dedi.


"Başbakanımız başlattı"


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 3-6 ay ve 1 yıllık eylem planları açıkladığını, kendilerinin de 1 yıllık eylem planlarını hazırlayarak kamuoyuyla paylaştıklarını dile getiren Zolan, bu çalışmayı gelecek yıllarda da sürdüreceklerini bildirdi. Daire başkanlarına projelerin bir yıl içinde bitirilmesi talimatını verdiğini ifade eden Zolan, "Hazırladığımız projeler ihalesi yapılmış, finansmanı sağlanmış projeler. Bir yıl içinde il merkez ve ilçelerde 1.5 milyon metrekare kilit taşını gönderip döşemesini yapacağız. 3 yıl sonra il genelinde ayaklar çamura toza değmeyecek. 800 kilometre asfalt, 60 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Akıllı kavşak sistemiyle 90 kavşağı birbirine bağlayacağız. 40 köprü, 28 menfez inşaatı yapacağız. Merkezde 8 otopark yapımı için kamulaştırmada sona geldik. 80-90 milyon lirayı bulan kamulaştırma yapacağız" diye konuştu.


Ulaşımdan sonra altyapı


Ulaşımdan sonra en büyük payı altyapıya ayırdıklarını anlatan Başkan Zolan, il merkezi ve tüm ilçelerde bin 272 kilometre içme suyu, bin 222 kilometre kanalizasyon ve 105 kilometre yağmur suyu hattı döşeyeceklerini söyledi. İlçelerle birlikte 25 katı atık tesisi, 54 içme suyu deposu, 53 yeni sondaj çalışması yapacaklarını belirten Zolan, kendi enerjilerini kendilerinin üreteceğini açıkladı. Kayhan Pazaryeri'nin üzerine güneş panelleri monte edileceğini, bununla birlikte Akköy'de güneş enerjisi santrali kuracaklarını dile getiren Zolan, "İlçelere kapalı yüzme havuzları, gençlik merkezleri, basketbol, voleybol sahaları, halı sahalar inşa edeceğiz. Bölgenin en büyük hayvan barınağını yapacağız. İtfaiye binaları yapacağız. Honaz, Çameli ve Çal'a otobüs terminali yapacağız" açıklamasını yaptı. Konuşmaların ardından evde bakım hizmetlerinin protokolü, Bakan Ramazanoğlu'yla birlikte Vali Şükrü Kocatepe ve Başkan Osman Zolan arasında imzalandı.


"AK Parti ile yaşanabilir kentler"


Collossea Otel'de gerçekleştirilen 121 projenin tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Bakan Ramazanoğlu, AK Parti hükümetleriyle geleneksel şehircilik anlayışının günümüz teknolojisiyle birleştirilerek daha mutlu, daha yaşanılabilir kentler ortaya çıkarıldığını söyledi. Açıklanan projelerle birlikte önümüzdeki 1 yıl içinde daha yoğun bir çalışma döneminin başlayacağını belirten Ramazanoğlu, "Belediye hizmetleriyle ilimiz daha modern bir şehir haline geldi. Belediyecilik sadece yol, su, altyapı, üstyapı değil. Sosyal belediyecilik, insan hayatının her alanına dokunabilmektir. Açıklanan projelerle önümüzdeki döneme ya Allah, bismillah diyoruz. İl merkezi ve tüm ilçelerimiz daha güzel, daha yaşanılabilir yerler olacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön