18 / 04 / 2024

Osmaniye Kadirli Merkez Hamidiye Cami restore ediliyor!


Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Kadirli Merkez Hamidiye Camii restore edilecek. Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Merkez Hamidiye Camii’nin plan ve projesinin 2017 yatırım programına alınacağını söyledi.



Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan’ın girişimleriyle Merkez Hamidiye Camii tarihi dokuya uygun şekilde genişletilip hizmete açılacak.


Vakıflar Bölge Müdürü Recep Kafes ile birlikte camide incelemelerde bulunan Meclis Divan Katip Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Merkez Hamidiye Camii’nin plan ve projesinin 2017 yatırım programına alınacağını söyledi. Cami etrafındaki vakıf mülklerinin Kadirli Belediyesi tarafından istimlak edileceği ve Kadirli’ye yakışır tarihi dokuya uygun modern bir cami kompleksinin yapılacağını söyleyen Durmuşoğlu, “Bu konuda halkımızdan yoğun bir talep vardı. Vakıflar bölge müdürümüzde bizi kırmadı yerinde inceleme yaptı. 1908 yılında 2. Abdulhamit tarafından yaptırılan Merkez Hamidiye Camii’nin projesini 2017 yatırım programına alacağız. Tarihi doku bu şekilde kalacak ancak caminin çevresinde genişletme yapacağız” şeklinde konuştu.



Başak Gazetesi


Geri Dön