26 / 04 / 2024

Otel bölgeleri yüzde yüz doldu!

 Otel bölgeleri yüzde yüz doldu!

Kayak ve kış turizmi bu yıl yoğun yağan karın bereketini yaşıyor.. Geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirilirken bu yıl “oteller bölgesi” yüzde yüz dolu.



Kayak ve kış turizmi bu yıl yoğun yağan karın bereketini yaşıyor.. Geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirilirken bu yıl “oteller bölgesi” 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı. 


Okulların kapanmasını dört gözle bekleyen oteller tatilcilere çeşitli seçenekler sunuyor. En çok ilgiyi gören Uludağ’da otel rezervasyonları yüzde 100’ü buldu. 6 bin 500 yatak kapasiteli Uludağ’da boş oda bulmak imkansız. Uludağ gibi Palandöken, Abant ve Erciyes’de otellerdeki doluluk oranı çok yüksek. Kartaltepe’de bu oran yüzde 80 düzeyindeyken Kartalkaya’da yüzde 70. 


FİYATLARDA BAŞI ULUDAĞ ÇEKİYOR

 

Uludağ’da hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen müşterilerine çeşitli fırsatlar sunan otellerde fiyat aralığı günlük 90 liradan başlayıp 240 liraya kadar çıkıyor.  Günü birlik ve ucuza kar keyfi yapmak isteyenler için tur firmaları müşterilere ekonomik paketler sunuyor. Bu paketlerin fiyatları ise 69 liradan başlıyor. Kayak yapmak isteyen tatilciler için gözde tatil merkezleri Uludağ ve Palandöken’de fiyat bakımından diğerlerine göre daha yüksek. Uludağ’da bir günlük otel ücreti 90 liradan 240 liraya kadar çıkıyor. Kartalkaya ve Kartepe’de 100 ile 200 lira arasında değişirken, otel sayısı az olan Erciyes’te fiyatlar ortalama 200 lira. Palandöken’de bir gecelik otel ücreti 170 ila 270 lira arasında değişiyor. Abant’ta ise günlük otel ücretleri 110-220 lira arasında.

 

EN ÇOK KAR ULUDAĞ VE KARTALKAYA’DA 

 

Bu yıl yurt genelinde etkili olan sert kış koşulları en çok kış turizmi ile uğraşanlara yaradı. Tüm yurtta etkisine gösteren kar yağışından en çok nasibini alan ise Uludağ oldu. Geçen sene yarım metre karı göremeyen Uludağ’da bu kar 3 metreyi buldu. Kar kalınlığı Kartepe’de 276 cm, Kartalkaya’da 293 cm, Davraz’da 120 cm Palandöken ve Erciyes’te ise 80 cm. oldu.

 

‘ÇOK YOĞUNUZ’

 

Türkiye genelinde oteller ile anlaşmalı çalışan İdeal Turizm Rezervasyon müdürü Kenan Kalkan turizm açısından çok iyi bir kış geçirdiklerini söyledi: “ Uzun zamandır böyle yoğunluk olmuyordu. Uludağ, Abant, Palandöken ve Erciyes’te boş oda kalmadı. En çok ilgiyi Marmara bölgesindeki otellerde yaşıyoruz. Neredeyse tamamen doldular. Bazı otellerde az sayıda oda kaldı. Uludağ’daki otellerde sömestr tatili yaklaşırken otellerdeki doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.”


DOĞU’DAKİ KAYAK MERKEZLERİ DOLU

 

Kar, önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum Palandöken’de 80, Konaklı’da 75 santimetreye ulaştı. Bazı otel işletmeleri tarafından yapılan suni karlamayla pistlerde kar kalınlığı 2 metreye  yaklaştı. Polonya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve İran’dan gelen turistler,  dünyaca ünlü kayak merkezleri arasında bulunan Palandöken’de kayak ve snowboard  yapmanın, kızak kaymanın keyfini yaşadı.

 

69 LİRAYA KAYAK TATİLİ

 

Tur firmaları tatilcilere bir çok seçenek sunuyor. Özellikle  69 liradan başlayıp 185 liraya kadar olan günübirlik paketler tatilcilerin taleplerine yetişemiyor. Müşteriler özel servislerle alınıp özel servislerle tekrar İstanbul’a bırakılıyor. Yol, masrafı kahvaltı ve öğle yemeği paket dahilinde. Bu paketler için hafta sonu yer bulmak ise oldukça zor.

 

Vatan 


Geri Dön