26 / 04 / 2024

Otellerde oda satma dönemi!

Otellerde oda satma dönemi!

TTYD Başkanı Oya Narin, Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikle hazine arazisi üzerinde oteli bulunan yatırımcıya tanınan oda satma hakkını değerlendirdi. Narin, Türkiye’de ciddi bir dönüşüm olduğunu belirtti.



Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, Türkiye'nin turizm sektöründe ciddi bir dönüşüm olduğunu söyledi. Narin, hazine arazisi üzerinde oteli bulunan yatırımcıya tanınan oda satma hakkının yabancı yatırımcı artışı ile nitelikli finansman imkânı yaratacağını açıkladı.

Yeni uygulamanın yabancı yatırımcı artışı ile nitelikli finansman imkânı yaratacağını belirten Narin, “Kamu gelirlerine katkı sağlandığı gibi turist profilinde farklılaşma ve nitelik artışı sağlanacak. Ayrıca mevcut kapasiteyi pazarlama gücünün artacak, tesislerin atıl kapasitesi kullanılır hale gelecek” şeklinde konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Narin, sözlerine şe şekilde devam etti: “Tesislerimiz 12 ay açık kalabilir hale gelecek, istihdam daha uzun süre muhafaza edilebilecek. Nitelikli turistin daha uzun süreli kalmasına bağlı olarak destinasyonların düzeyi yükselecek. Otellerin yatırım harcamalarının ve sezonlarının uzamasıyla işletme harcamalarının geri bağlantılı oldukları sektörlerde yarattığı hâsıla artışı da önemli.”


Geri Dön