20 / 04 / 2024

Tahsisli otellerde oda satma hakkı genişletilmeli!

Tahsisli otellerde oda satma hakkı genişletilmeli!

Edelstaal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları,tahsisli otellerde odaların yüzde 20’lik kısmını satma hakkı'na ilişkin düzenlemeyle ilgili konuştu. Torunoğulları, “Oteller çok ucuz veriliyor; turizmde ucuz ülke olacağımıza, marka ülke olalım” diye konuştu.



Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik kapsamında yatak kapasitesinin yüzde 20'sini aşmaması kaidesiyle, odaları üçüncü kişilere satma ve devretme hakkı tanındı. Edelstaal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, konu ile ilgili konuştu.

Tahsisli otellerde odaların yüzde 20’lik kısmını satma hakkı'na ilişkin düzenlemede, kapsamın genişletilmesi gerektiğini belirten Torunoğlulları, sektöre yönelik yaptığı çağrısında “Oteller çok ucuz veriliyor; turizmde ucuz ülke olacağımıza, marka ülke olalım” ifadesinde bulundu.

Türkiye'de birçok turizm yatırımı bulunan Turgut Torunoğulları, düzenlemeye ilişkin değerlendirmede bulundu. Torunoğulları, “Orman arazilerini bu işin dışında tutulması orman arazisine otel yatırımı yapanlar için maalesef kötü bir haber oldu” diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Torunoğulları, “Mevzuata göre belki sıkıntı var. Bu konuda ilgili bakanlıkların birlikte bir çalışma yaparak bu kapsamı yeniden düzenlemeleri gerekir. Düzenlemenin haksız rekabete yol açmasından endişe ediyoruz” dedi.

Torunoğulları, konu ile ilgili son olarak şu şekilde konuştu: “Turizmin 12 aya yayılması önemli bir çalışma. Artık bu şekilde planlamaya ve düşünülmeye başlandıysa bir çözüm üretilir diye düşünüyoruz. Başka bir sorun, otellerin çok ucuz veriliyor olması. Turizmde ucuz ülke olacağımıza marka ülke olalım. Bu konuyla ilgili STK’ların da konuyu artık sesli düşünmeleri gerekir.”


Geri Dön