26 / 04 / 2024

Otokar gözünü Afrika’ya çevirdi

Otokar gözünü Afrika’ya çevirdi

Otokar, 21-25 Eylül tarihlerinde Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde düzenlenecek olan AAD 2022 savunma sanayii fuarına katılacak. Beş gün etkinlik süresince Otokar, dünyaca ünlü zırhlı araçlardan oluşan geniş ürün yelpazesinin yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.



Koç Topluluğu şirketlerinden Türkiye’nin dünya çapında kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayii alanında farklı bölgelerde Türkiye’yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Otokar askeri araçlarının 5 kıtada çok farklı bölge ve iklim şartlarına aktif olarak hizmet verdiğini belirten Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde elde ettiğimiz deneyimleri, araç geliştirme çalışmalarımıza da yansıtıyoruz. Mühendislik gücümüz, tasarım kabiliyetimiz ve teknoloji alanındaki tecrübemiz sayesinde günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiğimiz ve yaptığımız askeri araçlarımız ve geniş ürün ağımız ile fark yaratıyoruz. 4×4, 8×8 gibi farklı model ve özelliklere sahip askeri araçlarımız halihazırda Afrika’nın farklı bölgelerinde hizmet vermekte.

Uluslararası rekabette ürün dışında en çok farklılaştığımız ve öne çıktığımız konular ise, entegre lojistik destek sistemlerimiz ve teslim sürelerimiz oluyor. Her koşulda satış sonrasında da kullanıcılarımızın her zaman yanında oluyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde de Afrika’nın zorlu koşullarında sağladığımız kesintisiz destek bizi hep bir adım öne çıkardı. AAD Fuarı süresince mevcut ilişkilerimizi geliştirmeyi ve bölgede yeni işbirliği şanslarını değerlendirmeyi istiyoruz. Bu sayede ülkemizin ihracatına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.


Geri Dön