25 / 04 / 2024

Otokar’dan Çekya’ya yılın en büyük otobüs ihracatı

Otokar’dan Çekya’ya yılın en büyük otobüs ihracatı

Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar, 2022 yılının en büyük otobüs ihracatı anlaşmalarından birini Çekya ile gerçekleştirdi. Otokar, Doruk otobüsleri için Usti bölgesinden 90 adetlik sipariş aldı. Sözleşme yaklaşık 14 milyon Euro tutarında.



Koç Topluluğu şirketlerinden olan Otokar, kendi tasarımı ve üretimi otobüslerle ihracat pazarlarında yerini büyütmeye devam ediyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli bir seyahat imkânı sunan Otokar, son olarak da Çekya’nın Usti bölgesi taşımacılık şirketi olan Dopravní Společnost Ústeckého Kraje’den tam 90 adet Doruk otobüsü siparişi aldı.

Otokar’ın yurt dışında Vectio ismiyle sunduğu otobüsler, Çekya’nın yedinci en kalabalık şehri olan Usti’nin toplu taşıma ihtiyacı doğrultusunda belirlenen şartlar üzerine üretilecek. Yaklaşık 14 milyon Euro tutarında olan bu sözleşme dahilinde araçların teslimatlarının da 2023 yılı ilk yarısından itibaren başlayarak 12 ay içerisinde tamamlanması üzere planlanıyor.


Geri Dön