24 / 04 / 2024

Otomobil alacaklara ÖTV müjdesi! İşte fiyatı düşecek modeller

Otomobil alacaklara ÖTV müjdesi! İşte fiyatı düşecek modeller

Sosyal medyada ilk otomobilini alacaklara ÖTV indirimi müjdesi iddialarının yayılmasının ardından araç sahipleri veya araç sahibi olmak isteyenler ÖTV iddiasının ne olduğunu merak ediyor. İşte tüm detaylar...



İlk başta bir sosyal medya hesabının paylaştığı iddiada, ilk aracını alacaklar için büyük bir ÖTV indirimi geleceği ifade edildi. İddiaların kaynağı tam olarak henüz doğrulanmamışken başka haber kanallarından da yapılan haberlere göre, belli segment ve modeller için bir ÖTV indirimi hazırlığı başlamış halde.

Karar gazetesinden Bakan Beki'nin haberine göre, bu iddiaların ardından ise o arabaların ne olduğu büyük merak konusu.

Kur kaynaklı artışlar dolayısıyla araba almanın giderek zorlaştığı Türkiye'de iddialara göre yerli otomobil TOGG'un da dahil olduğu toplamda 10 modele büyük bir ÖTV indirimi yapılacak. Vergi oranın azaltılması ile ise normalde 1 milyon TL değerinde olan bir otomobilin 500 bin TL'lere kadar düşeceği öne sürüldü.

Bazı araçlarda matrah değerinin yüzde 50'lere kadar inebileceği konuşulurken bazı modellerde ise bu değerin 60 ila 70 seviyelerinde dolaşacağı da belirtildi. İddialara göre yapılan tahminlerde ise gelecek olan bu özel indirimden yararlanacak otomobiller sizler için hazırladığımız listemizde yer alıyor.

Listenin başında ülkemizde oldukça iyi tanınan Renault Clio modeli yer alıyor.


Geri Dön