25 / 04 / 2024

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar o tarihten sonra tak diye çakılacak

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar o tarihten sonra tak diye çakılacak

Otomobil almayı düşünen vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. 1 Aralık'tan itibaren araçlarda yapılacak matrah düzenlemesiyle otomobil fiyatlarının düşmesi bekleniyor.



Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Sekreteri Niyazi Berktaş, Cumhurbaşkanı Kararı ile binek otolar için oranlara esas Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yapılan değişikliği değerlendirdi.

Düzenlemenin A segmenti araçlar ile B segmenti araçların bir kısmını kapsadığını ifade eden Berktaş, ithal araçlar ile fiyatı 595 bin liranın üzerindeki araçların düzenlemenin dışında kaldığını söyledi.

Değişikliğin nihai kullanıcıya faydası olduğunu bildiren Berktaş, "Nihai kullanıcı daha fazla bir matrah düzenlemesi bekliyordu. Yüzde 100 oranında bir matrah güncelleme beklerken şu anda yüzde 40 ile yüzde 53 arasında, 1600 silindir hacmini geçmeyen araçlarda matrah düzenlemesi geldi. 86 bin liraya varan indirim ortaya çıkmış oldu. Biz çok daha fazlasını bekliyorduk. Maalesef olmadı. " değerlendirmesinde bulundu.

Berktaş, vatandaşların araçları yatırım olarak değil, ihtiyaç olarak düşünmesi gerektiğini vurgulayarak, "595 bin liranın altındaki araçları matrah düzenlemesiyle avantajlı alabilirler. Bunun için de yıl başına kadar süreleri var. Buldukları araçları mutlaka alsınlar." dedi.


Geri Dön