19 / 04 / 2024

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar o tarihten sonra tak diye çakılacak

Otomobil almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar o tarihten sonra tak diye çakılacak

Otomobil almayı düşünen vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. 1 Aralık'tan itibaren araçlarda yapılacak matrah düzenlemesiyle otomobil fiyatlarının düşmesi bekleniyor.



Berktaş, düzenlemenin ikinci el piyasasına yansımasının olumlu olacağını belirterek, "Herkes bir aracın fiyatı 150-200 bin lira düşecek diye bekliyordu. 'Ben o zaman alırım' diyordu. İkinci el de satılmıyordu ama şu an ortadaki karamsar tablo ve belirsizlik bitirildi. Araçların satılması gündemde. Müşteriler rahatlıkla araçlarını alabilirler. Biz de umutluyuz." diye konuştu.

İkinci el piyasasındaki en büyük sorunun banka kredileri olduğunu dile getiren Berktaş, kredilerin ulaşılamaz durumda olduğunu savundu. Berktaş, "Biz sektör olarak nihai kullanıcıların şikayetlerini alıyoruz. Kredi çıkmıyor. Kredi vermek istemiyorlar. İkinci el ve otomobil ticaretinin üstünde bir el var, bu el vanayı biraz kısıyor. Ticaret biraz az olsun istiyor. Enflasyonun düşürülmesiyle alakalı bir durum bu. Saygı duyuyoruz ama sektörümüzün üzerinden elinizi çekin diyoruz." ifadelerini kullandı.

İkinci el araç alım satımında kayıt dışılığın da fazla olduğuna işaret eden Berktaş, yıllık 5 milyon aracın kayıt dışı ticaretinin yapıldığını ve bu durumun düzenlenmesi için yetkililerden destek istediklerini söyledi.

İstanbul'da galericilik yapan Fatih Yılmaz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, matrah artırımının piyasayı olumlu etkileyeceğini düşündüklerini ifade ederek, özellikle alım gücü düşük insanların bu indirimden yararlanıp otomobil sahibi olacağını, bu düzenleme ile otomotiv piyasasının yukarı yönlü etkileneceğini söyledi.

Galerici Halit Doğan da 1.600 cc altındaki araçlara indirim geleceğine işaret etti.

Fiyatların düşmesi ile satışlarda artış beklediklerini kaydeden Doğan, "Fiyatların yüksek olmasından dolayı insanlar talepte bulunmuyordu. Fiyatların düşmesi ile talebin canlanmasını bekliyoruz. İndirim olan araçlara talep oluştu. Bizlere de başvuranlar oldu. Özellikle yerli otomobillerin fiyatlarında düşüş var. Bunu olumlu buluyoruz." diye konuştu.


Geri Dön