29 / 03 / 2024

Otomobil fiyatlarına zam! İşte artış oranı ve son fiyatlar

Otomobil fiyatlarına zam! İşte artış oranı ve son fiyatlar

Toyota, Honda, Volkswagen, Kia, Opel ve Dacia markaları sıfır otomobil fiyatlarına zam geldi. Zamların devam edeceğini belirten sektör temsilcileri, önümüzdeki günlerde diğer markalarında otomobil fiyatlarına zam yapması beklediklerini ifade edildi.



Türkiye'de dolar/TL kurunun yükselişi ve vergilerdeki artışlar sıfır otomobil fiyatlarını da artırdı. Birçok marka ekim ayı itibariyle modellerinde zamma gidildi. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, zam yapmayan markaların ise önümüzdeki günlerde otomobil fiyatlarına zam yapması beklenmekte.

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin aktardığı bilgilere göre, Toyota Corolla modelinde yüzde 4, Honda Civic, CR-V, HR-V, Jazz ve Accord modellerinde yüzde 3, Honda City modelinde ise 1 zam yapıldı. Volkswagen Caddy modelinde yüzde 2,5, Kia ise Stonic'te yüzde 3,4-3,6 oranında artışa gitti. Opel Mokka'da yüzde 2,3, Dacia ise Sandero'da yüzde 0,6-0,7, Duster'da yüzde 1,2 oranında zam yapıldı. Citroen, Hyundai ve Mitsubishi fiyatları ise kısa zamanda artacak.


 


Geri Dön