25 / 04 / 2024

Otomobilde matrah düzenlemesi ne zaman? Otomobil fiyatları ne kadar düşecek?

Otomobilde matrah düzenlemesi ne zaman? Otomobil fiyatları ne kadar düşecek?

Sıfır otomobil almak isteyenlerin heyecanla beklediği matrah düzenlemesinde tarih belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, otomobilde matrah düzenlemesi için son aşamaya gelindiğini, uygulamanın 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı.



Sıfır otomobil almak isteyenlerin merakla beklediği matrah düzenlemesinin ne zaman yürürlüğe gireceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Matrah düzenlemesi ne zaman sorusunun cevabı nihayet netleşti. Otomobilde matrah düzenlemesinin 1 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) temsilcileri ile bir araya geldi. OYDER Başkanı Altuğ Erciş ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı görüşmede otomotiv sektörüne ilişkin fikir alışverişinde bulunurken, otomobildeki matrah düzenlemesi de gündeme geldi.

Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, görüşme sırasında otomobilde matrah düzenlemesinde son aşamaya gelindiğini ve uygulamanın 1 Aralık 2022 tarihi itibarıyla hayata geçirileceğini ifade etti.

 


Geri Dön