25 / 04 / 2024

Otomobilde pazar hareketleniyor ibre ticariye dönüyor

Otomobilde pazar hareketleniyor ibre ticariye dönüyor

ÖTV'de indirim beklentisi ve taşıt kredilerinde faizlerin yüzde 30’a kadar yükselmesi nedeniyle otomobil piyasası durma noktasına geldi ancak sektör yetkilileri Eylül ayında piyasada hareketlilik bekliyor.



Otomobil fiyatlarının düşürülmesi için ÖTV'de değişiklik yapılıp yapılmayacağı halen gizemini korurken Ağustos ayında yapılan son zamlardan sonra yüzde 80 ÖTV diliminin altında kalan model sayısı sadece 2'ye düştü. 400 bin liranın altında binek otomobil bulmak zorlaşırken sektör temsilcileri otomobil almayı planlayan vatandaşların Eylül ayından fiyatı görece olarak daha uygun olan hafif ticari araca yönelebileceğine dikkat çekti. Yetkililer hafif ticarilerde 300 bin liraya kadar araç bulmanın mümkün olabileceğine işaret etti. Mynet'te yer alan habere göre Ocak - Temmuz döneminde toplam ticari araç üretimi 308 bin 779 adet oldu. Ağır ticari araç üretimi yüzde 25, hafif ticari araç üretimim ise yüzde 20 arttı. Ancak satışlar hafif ticari araçta yüzde 5 daralırken ağır ticari araçta yüzde 8 arttı. Toplam pazar ise yüzde 7 oranında daralarak 430 bin 929 adet oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön