25 / 04 / 2024

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.



2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği düzenlemesinin 1 Haziran 2018’de yürürlüğe girmesi planlanıyordu. O tarihten beri 7'nci kez ertelenen yönetmelik virüs engeline takıldı. 

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

Otopark ihtiyacı karşılanacak

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında kalan belediyelerde, son nüfus sayımına göre nüfusu 10000 ve daha fazla olan yerleşmelerde, nüfusu 10000'den az olmakla birlikte imar planı onaylanmış yerleşmelerde ve alanlarda ve imar planı bulunmamakla beraber bu Yönetmeliğin uygulanacağına dair idarelerin aldığı kararla bütün yerleşmelerde, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapı ruhsatı düzenlenecek binalarda araçların yol açtığı parklanma ve trafik sorunlarının çözümü için otopark yapılmasını gerektiren bina ve tesislerde otopark ihtiyacının miktar, ölçü ve diğer şartlarının tespit ve giderilme esaslarını düzenleyecek.

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

Her daire için bir otopark

Her daire için bir otopark ihtiyacını karşılayacak 'Otopark Yönetmeliği' 1 Haziran 2018 tarihinde açıklanmıştı. Yönetmelikte sırasıyla şu tarihlerler arasında ertelemeler yapıldı: 1 Ocak 2019, 30 Haziran 2019, 31 Aralık 2019, 31 Mart 2020, 30 Haziran 2020, 31 Aralık 2020 ve 1 Ocak 2021.

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

Ay sonunda yürürlükte

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan ve Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında konuşan  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

''Otopark yönetmeliğiyle alakalı görüşmelerimizi yaptık. Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. İlçe beledilerine otopark yapma zorunluğu getiriyoruz. 3 yıl içinde yapmaları gerekecek. Elektrikli otomobiller için çalışmamız var. Bunun için şarj istasyonu zorunluğunu getiriyoruz.''

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön