24 / 04 / 2024

Ovalı’ya Körfez’den işbirliği teklifi geldi!

Ovalı’ya Körfez’den işbirliği teklifi geldi!

Ovalı Konya Mutfağı, 1975'ten itibaren Konya yemeklerini İstanbul'a taşıyor.Ahmet Tuzlu, İstanbul’daki Ovalı Konya Mutfağı adlı restoranın sahibi. Bugün Tuzlu, Ovalı ismi altında 7 şubeyle İstanbul'luya Konya mutfağını tattırıyor.



Ahmet Tuzlu, İstanbul’daki Ovalı Konya Mutfağı adlı restoranın sahibi. Bugün Tuzlu, Ovalı ismi altında 7 şubeyle İstanbul'luya Konya mutfağını tattırıyor. Tuzlu, “Konya, coğrafi özelliği nedeniyle geniş düzlük alanlara sahiptir. Bundan esinlenerek Ovalı Konya Mutfağı ismini aldık. İstanbul’da Konyalı olmanın her zaman gururunu yaşadım” diyor.


15 yaşından, bugüne hizmet sektörüne hizmet verdiğini belirten Tuzlu, 1990 yılında Konya yemeklerini sunan Konya Mutfağı ile ilk şubesini açarak devam ettiğini belirtti. 2000 yılında markalaşmanın önemini düşünerek Ovalı Konya Mutfağı'nı hayata geçirdiğini ifade eden Tuzlu, "Yoğun bir beğeni topladık. Halkın samimi yaklaşımı ve desteği, bizde farklı bölgelerde şube açarak Ovalı’yı marka haline getirme fikrini doğurdu. 2000 yılından itibaren de İstanbul’da Konya mutfağı üzerine geleneksel yemekleri sunan şık ve nezih şubeleri açmaya başladık. Bugün çok şükür, 7 şubeye ulaştık” diye konuştu.

 

İstanbul’da Konyalı bir işletmeci olmanın her zaman gururunu yaşadıklarını anlatan Ahmet Tuzlu, restoran sektöründe tutunabilmek için sadece işi bilmekle, yemek yapmakla yetinilemeyeceğini, çok iyi bir işletmeci kriterlerine sahip olmanın, bu kriterlerin başında da insanlar arası ikili iletişimin güçlü olmasının gerektiğini ve karşıya güven vermenin esas olduğunu kaydetti. 


12 Şubeye ulaşmayı hedefliyor

Konya mutfağının İstanbul daki temsilcisi Ovalı, yıl sonuna kadar 12 şubeye ulaşarak 250 kişiye ek istihdam sağlamayı hedefiliyor. Halen 7 adet Ovalı şubesinin yanında Safi Döner Vve Hasırlı Restoranı ile birlikte toplam 9 ayrı noktada hizmet verdiklerini söyleyen Tuzlu, 2023'te 100 noktaya ulaşmayı planladıklarını söyledi. Tuzlu, şu anda 500 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, "Her ile en az 1 Ovalı'nın alt yapısını kurduk. Kolay şubeleşiriz. Çevre illerde de şube açmaya başlayacağız" dedi. Kaliteyi düşürdüğü için franchise vermeyi düşünmediklerini aktaran Tuzlu, ortalama bir Ovalı şubesinin 500 metrekare olduğunu ve 50 kişilik istihdam sağladığını söyledi. 


Körfezden teklif var

Özellikle Osmanlı ve Türk mutfağı sunan Hasırlı nın yurt dışına açılması için teklif aldıklarını belirten Tuzlu, ''Arabistan'dan teklif geldi. Yarı yarıya ortaklık şeklinde şube açmak istiyorlar. Aynı şekilde Dubai'den de teklif geldi." diyor.


Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu Karışım Tebliği'nin de olumlu olduğunu bulan Tuzlu, "Vatandaşlar artık ne yediğini biliyor'' dedi. 


Dünya


Geri Dön