25 / 04 / 2024

Oya Zingal halı satıcılığından CEO’luğa baba öğüdü ile yükseldi!

Oya Zingal halı satıcılığından CEO’luğa baba öğüdü ile yükseldi!

Körfez ülkelerinde gayrimenkul, perakende, IT sektörlerinde yatırımları bulunan Kuveytli Yatırım Fonu Murabahat Group’un Türkiye yapılanması Mresco Türkiye Group CEO’luğunu yapan Oya Zingal’in öğrencilik yıllarında halı satarak başladığı iş yaşamı örnek bir başarı öyküsü.




Almanya, Denizli ve İstanbul'da geçen yaşamı, Ege'nin siyah incisi zeytin sektöründe devam eden, şimdilerde de çok uluslu bir iş insanı olarak yaşamını sürdüren Oya Zingal, başarısının sırrının çok çalışmak olduğunu dile getirdi. Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre, İtalya'da öğrendiği teknik sayesinde zeytinden her sene mahsul almayı başardığını dile getiren Zingal, “Zeytinlikler milli servet, onlara gözümüz gibi bakmalıyız” dedi.

Almanya'da doğup 14 yaşına kadar orada yaşayan Oya Zingal, o senelerde Mudanya'da yaşayan babasının hediye olarak sık sık zeytinyağı gönderdiğini ve bunlar ile vatan hasretini dindirebildiği senelerini anlattı. O dönem ailesinden dinlediği hikayeler ile zeytinciliğe merakının ilk tohumlarının atıldığını dile getiren Oya Zingal, lise yıllarında ise Türkiye'ye dönme kararı almış. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi'nde biyoloji bölümünü kazanması, Zingal'ın hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olmuş.

“PİŞMAN OLMADIM”

İlk para kazanma hikayesiyle ilgili de konuşan Oya Zingal, bildiği yabancı dil sayesinde Sultanahmet'te halı satarak para kazandığını ve o dönemlerde satış taktiklerine dair pek çok deneyim elde ettiğini dile getirdi. Babasının “Mutlaka toprağına teşekkür et ve ona yatırım yap” öğüdünü hiçbir zaman unutmadığını belirten Zingal, şirketi tarım sektöründe yatırım yapmaya karar verince kendisini zeytinciliğin içinde bulduğunu dile getirdi ve “Hiç pişman olmadım, aldığım en doğru karardı”diye konuştu.

Oya Zingal, Olivoyage yani zeytin yolculuğu anlamındaki marka isminde adının geçmesinin güzel bir tesadüf olduğunu da söyledi.

 

MRESCO Türkiye Group CEO'su Oya Zingal oldu!


Geri Dön