18 / 04 / 2024

Özcan Purçu'dan konut fiyatlarına ilişkin açıklama!

Özcan Purçu'dan konut fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, özellikle metropol şehirlerde ev kiralarının yükselişinin arkasındaki nedenlerin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde araştırma komisyonu kurulmasını istedi.



CHP  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu, özellikle metropol şehirlerde ev kiralarının yükselişinin arkasındaki nedenlerin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

İz Gazete'de yer alan habere göre; CHP’li Purç, koronavirüs pandemisi öncesinde 400 bin Türk Lirası civarındaki satılık konutların fiyatının, bugünlerde 750 bin ürk Lirası'na kadar ulaştığını, yüksek fiyatlar ve arz sorunu sebebiyle, yaklaşık 100 bin ailenin kiralık konut bulma sorunuyla karşılaştığını dile getirdi.

Özcan Purçu dan konut fiyatlarına ilişkin açıklama!

İzmir Milletvekili Purçu, araştırma önergesinde, “Vatandaşların geneli için ‘yaşanabilir’ kiralık bir daire bulmak, neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Üstelik salgın sonrasında birçok kentte, kiralara fahiş zamlar yapılmıştır. Yüz yüze eğitimin başlaması, üniversitelere dönüş bu durumun nedenlerindendir.” diye konuştu. 

“Elverişli konut hakkı”nın da altını çizen CHP’li Purçu, BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Anayasa’nın “Konut hakkı” başlıklı 57. Maddesi ile güvenceye alınan, uluslararası literatürdeki haliyle “konut hakkı insan hakkı” kavramının toplumsallaşmasına imkan sunması doğrultusunda; satılık ve kiralık ev fiyatlarının yükselmesi konusunda; sorunlarının kaynağıyla ilgili gerekli araştırmalarda bulunulması, çözümlerin belirlenmesi, yapılması gereken mevzuat değişikliklerinin tespit edilmesi ve bu hususta yürütülmekte olan ekonomi politikasının tümüyle gözden geçirilmesini istedi. 

Özcan Purçu dan konut fiyatlarına ilişkin açıklama!

Ayrıca Milletvekili Özcan Purçu, söz konusu araştırma önergesinde özellikle İstanbul’daki kentsel dönüşümün bu soruna yol açan faktörlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Konut enflasyonunu neler etkiliyor?

Kira fiyatlarında zam fırtınası!


Geri Dön