24 / 04 / 2024

Özel sektör asgari ücrete zam oranlarını açıklamaya başladı! İşte Temmuz'da hesaplara yatacak maaş miktarı

Özel sektör asgari ücrete zam oranlarını açıklamaya başladı! İşte Temmuz'da hesaplara yatacak maaş miktarı

Asgari ücrete zam beklentisi son günlerde işçi ve işveren kesimi tarafından yakından izlenen konuların başında geliyor. Asgari ücretin alım gücündeki erime Temmuz'da ek zam tartışmalarını gündeme getirdi. Hükümet enflasyon farkını maaşlara yansıtacak.



Asgari ücretlilerin gıda enflasyonu, Mayıs 2022’de yüzde 119-135 bandına oturdu. yılın ilk 5 ayında asgari ücretteki toplam alım gücü kaybı 5 bin 7 TL’yi buldu.

TÜİK, Mayıs 2022 dönemine ait Tüketici Fiyat Endeksi’ni (TÜFE) yıllık yüzde 73,5, 2022 yılının ilk beş ayı için yüzde 35,64 olarak açıkladı. Yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 91,6 olarak açıklandı.

Enflasyon her ay tırmanırken işçiler, memurlar ve emekliler ise 6 ayda veya yılda bir zam alıyor. Böylece milyonlarca çalışan ve emeklinin gelirleri enflasyonun altında kalıyor.

Hükümet asgari ücrete ek zam için Temmuz ayına işaret etti. Ara zam için birden fazla formülün masaya yatırıldığı ortaya çıktı.

Öte yandan özel sektör de hükümetin Temmuz'da asgari ücrete ek zam miktarını açıklamasını beklemeden çalışanlarına çeşitli oranlarda zam yapmaya başladı.

Dün Bera Holding'in çalışanlarına yüzde 20+1000 lira zam yapacağını açıklamasının ardından asgari ücrete şirketlerden peş peşe zam haberleri geldi.

Özel sektör asgari ücrete zam oranlarını açıklamaya başladı! İşte Temmuz da hesaplara yatacak maaş miktarı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön