19 / 04 / 2024

Özelleştirme İdaresinden yatırımcılara arazi fırsatı!

Özelleştirme İdaresinden yatırımcılara arazi fırsatı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait olan taşınmazların özelleştirilmesine dönük kapsamlı bir ihale süreci başlattı. İhalelerde, 27 kentte yer alan yaklaşık 1127 dönüm büyüklüğünde 107 taşınmazın satışı yapılacak.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesine dönük olarak kapsamlı bir ihale süreci başlattı. İhalelerde, 27 kentte yer alan yaklaşık 1127 dönüm büyüklüğünde 107 taşınmazın satışı yapılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,  İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'den Diyarbakır'a, Muğla'dan (Bodrum) Aydın'a (Didim) kadar 27 ildeki bazı Hazine taşınmazlarının satışı için ihale açtı.

İhalelerde, yüzölçümü 1127 dönümü bulan toplam 107 taşınmaz satılacak. İhaleler 2 grup halinde gerçekleştirilecek. İlk gruptaki taşınmazlar için son teklif verme tarihi 12-13-14-15 ve 16 Ekim 2020 olacak. İkinci gruptaki taşınmazlar için ise 26-27 Ekim ve 2-3-4 Kasım 2020 tarihlerine kadar son teklifler verilecek.

Başkanlık, ihaleleri, uzun süredir atıl durumda bekleyen arazilerin etkin ve verimli bir şekilde ekonomiye kazandırılması için gerçekleştiriyor.

Özellikle İstanbul Şile,  Ankara  Gölbaşı,  İzmir  Çiğli ve Torbalı ile Antalya Döşemealtı'ndaki taşınmazlar, düşük nüfus yoğunlukları nedeniyle pandemi sürecinde yoğun ilgi görüyor.

Şile'de doğa turizmi ve müstakil ev projesine uygun taşınmazlar satışta


Satışı gerçekleştirilecek araziler arasında İstanbul Şile Çayırbaşı'ndaki taşınmazlar ön plana çıkıyor. Uzun zamandır atıl durumdaki bu Hazine arazilerinin satışının bölgeye canlılık kazandırması bekleniyor. Arazilere yapılacak yeni yatırımlarla pek çok sektörün hareketlenmesi hedefleniyor. Arazilerin pandemi sonrası artan doğa turizmine ve müstakil ev projelerine uygun nitelikte olduğuna da işaret ediliyor. Bu taşınmazlar için son teklif verme tarihi 13 Ekim 2020 olarak belirlendi.

Yine aynı şekilde müstakil ev projelerine uygun Muğla Bodrum ve Aydın Didim'deki taşınmazlar için son teklif verme tarihi 3-4 Kasım 2020 olarak belirlendi.

Son dönemlerde yabancılara en çok konut satışı gerçekleştirilen ilk 5 kent arasında yer alan Yalova'nın merkez, Çiftlikköy ve Armutlu ilçelerinde de taşınmazlar satılacak. Marmara Denizi ve İstanbul Anadolu Yakası manzarasına sahip olmaları dolayısıyla dikkati çeken bu taşınmazlar, Osmangazi Köprüsü ve deniz ulaşımıyla İstanbul'a kolay erişim imkanı vadediyor. Bu araziler için 2 Kasım 2020 tarihine kadar teklif verilebilecek.

Sanayi yatırımına uygun arazi


İstanbul Tuzla'da yer alan 6 bin 447 metrekarelik taşınmaz da "sanayi alanı" imarlı olarak satışa çıkarıldı. Taşınmaza yakın mesafede Aydınlı ve Tepeören organize sanayi bölgeleri yer alıyor. Araziye komşu parsellerde benzer niteliklerde sanayi-depolama tesisleri, arazinin güneydoğusunda Sabancı Üniversitesi bulunuyor. Bu taşınmaz için son teklif verme tarihi 16 Ekim 2020 olarak belirlendi.

Kocaeli Başiskele'deki 7 bin 54,06 metrekare yüzölçümlü "konut dışı kentsel çalışma alanı" imarlı taşınmazın etrafında da önemli sanayi tesisleri ve sanayi alanları yer alıyor. Taşınmaz için son teklif verme tarihi 15 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Ankara Çankaya'daki taşınmaz, Angora Evleri Sitesi'ne komşu konumunda. "Konut alanı" imarlı 8 bin 287 metrekarelik taşınmaz için 16 Ekim 2020 tarihine kadar teklifler alınacak.

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki 13 bin 434 metrekarelik taşınmaz ise Şehristan Konutları Projesi'ne komşu konumda bulunuyor. Taşınmaz için son teklif verme tarihi 4 Kasım 2020 olarak belirlendi.

Diyarbakır Kayapınar'daki taşınmaz da şehrin lüks konut projelerinin yükseldiği konumuyla dikkati çekiyor. Taşınmaz için 13 Ekim 2020 tarihine kadar teklifler alınacak.

İzmir Torbalı'daki taşınmaz da "dokuz bloklu onbirer katlı betonarme apartmanlar ve arsası" vasfıyla kayıtlı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile raylı sistem hattına yakın konumdaki taşınmaz için son teklif verme tarihi 16 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Tarıma uygun arazi


Ankara Polatlı,  Adana  Karataş ve Yalova'daki taşınmazlar da pandemi sonrasında talebin yoğunlaştığı tarım işletmeciliği ve seracılığa uygun niteliğe sahip. Bu taşınmazlar için 12 ve 14 Ekim ile 2 Kasım 2020'de son teklifler alınacak.

Son teklif verme tarihi 14 Ekim 2020 olan Bursa Mustafakemalpaşa Viraca'daki taşınmaz da gayrimenkul projelerine uygun niteliğe sahip.

İhaleyle satışa çıkarılan arazilerden Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki taşınmaz da turizm-pansiyon alanı imarı ile Cebeci plajına 100 metre mesafede bulunuyor. Taşınmaz için son teklif verme tarihi 14 Ekim 2020 olarak belirlendi.

Afyonkarahisar Dinar, Gümüşhane Kelkit, Kahramanmaraş Afşin, Konya Yunak, Tokat Niksar, Van Tuşba, Antalya Döşemealtı, Kastamonu Daday, Mersin Silifke, Manisa Soma ve Tekirdağ Hayrabolu'da bulunan taşınmazlar da iyi birer yatırım fırsatı şeklinde görülüyor.

İhalelerde yatırımcılara, yüzde 30 peşin ödeme ile 4 yıla kadar taksit imkanı, ihale bedelinin KDV'den ve tapu harçlarından muaf tutulması gibi cazip avantajlar sunuluyor.

10 ildeki 44 taşınmaz özelleştirilecek!


Geri Dön