26 / 04 / 2024

Türk yatırımcılara Londra fırsatı: Battersea Power Station 2.Etap satışları başladı!

Türk yatırımcılara Londra fırsatı: Battersea Power Station 2.Etap satışları başladı!

Londra'da hayata geçirilen değeri Battersea Power Station, dünyanın en iyi konut projelerinden biri olarak Türk yatırımcılarla bir araya geliyor. Projede, Türk yatırımcılar için bulunan fırsatlar açıklandı.



Dünyadaki en iyi konut projelerini Türk yatırımcılarla, Türkiye'deki en iyi projeleri de yabancı yatırımcılarla bir araya getiren Türkiye’nin global emlak markası GRED, şimdi de Londra’nın sembolik yapılarından Big Ben ve Buckingham Palace’ın tasarımcılarından Sir Giles Gilbert Scott’in 3. ikonik eseri olan Battersea Power Station’nı Türk yatırımcılarla bir araya getirecek.

Türk yatırımcılara Londra fırsatı: Battersea Power Station 2.Etap satışları başladı!

THAMES NEHRİNE 450 METRE KIYI KULLANIMI 

Londra’da yer alan Battersea Power Station projesi, Thames Nehri’ne 450 metrelik kıyısı ve değerli 1. bölge konumuyla yüksek yatırım potansiyeli bulunan örnek bir restorasyon ve dönüşüm projesi, aynı zamanda Londra’da nadir görülen karma kullanım özellikleriyle ofis, parekende ve konut alanlarına sahip projede, 5 yıldızlı bir otele de yer veriliyor. Dünyaca ünlü markalar Jo Malone’dan ödüllü şef Gordon Ramsey’in Pizza Street restaurantına kadar, pek çok önem arz eden isim Battersea Power Station projesinde buluşuyor. 

APPLE, JO MALONE ve ÖDÜLLÜ ŞEF GORDON RAMSEY...

Teknoloji devi APPLE, Londra Merkez Kampüsü ile projedeki ilk isimleden. Apple’ın 6 katını satın alıp dev bir yatırım hayata geçirdiği Battersea Power Station'a, Türk yatırımcıların da yoğun ilgi gösteriyor. Yani başında açılan olan 1.Bölge Kuzey metro hattı ve Apple’ın Ekim ayı itibari ile teknoloji üssünü taşımasıyla nüfusun ve istihdamın yükseleceği alan, doğru yatırım gerçekleştirmek isteyenler için büyük bir fırsat yaratıyor. 

Türk yatırımcılara Londra fırsatı: Battersea Power Station 2.Etap satışları başladı!

TARiHi DOKUNUN MODERN YAŞAM İLE SENTEZi 

Şehir merkezine 10 dakika uzaklıkla konumlanan Battersea Power Station, tarihi dokusuyla da dikkat çekiyor. 1930’lu yıllardan 80’li yıllara kadar Londra’nın elektriğinin beşte birinin üretimini sağlayan ikonik Battersea Power Station'ın, güçlü mimarisi yeni bir yaşam alanına dönüştürülüyor ve ayrıcalıklı bir hayat sunuluyor. Yaratıcılık, sanat ve modanın kalbine sahip, ruhu ile üretimin merkezinde yer alan proje, Londra’nın gözde yaşam merkezi şeklinde yükseliyor. Lüks marka karması ve tarihi dokusunu benzersiz bir yaşam tecrübesiyle buluşturan Battersea Power Station, ikonik fabrika bacalarından Londra’nın seyredilmesine de fırsat tanıyor.  

Şehir merkezi, Hyde Park, Knightsbridge ve Chelsea’ye yürüme mesafesinde bulunmasıyla dikkat çeken, ulaşım ağında yer alan bütün araçlara yakınlığı ile de ergonomik bir hayat sunuyor. Ayrıcalıklı iç mimari ayrıntılarıyla sanatı bir araya getiren projede, sene boyunca yapılacak etkinliklerin planlandığı bir geniş alanlı bir açık bölüm de bulunuyor.  

ÖDÜLLÜ MİMARİSİNDE FOSTERS + PARTNERS İMZASI VAR

Battersea Power Station ayrıcalıklı iç mimari ayrıntılarıyla da prestijli bir yatırım imkanı sunarken, gerçek üstü bir hayatın kapılarını da aralıyor. Ödüllü iç mimar Johnson Naylor, Circus West Village'daki konuları modern, lüks ve Art Deco'dan etkilenen bir görünümle dizayn etti. Açık plan düzenler, tavandan zemine camlar ve kış bahçeleri, mekanları aydınlık ve havadar hale getiriyor. Fosters + Partners imzasına sahip Roof Gardens ve Gehry Partners imzasıyla hayata geçirilen Prospect Place ise uzun seneler gündemde kalacak modern vizyonununun tarih ile eşsiz bir karışımı.  

Türk yatırımcılara Londra fırsatı: Battersea Power Station 2.Etap satışları başladı!

PANDEMİ DÖNEMİNDE İNGİLTERE PAZARARINDA £500,000’a KADAR EMLAK VERGİLERİ GEÇİCİ SÜRE İLE KALKTI 

Dünya devi Knight Frank’ın Türkiye resmi ortağı da olan GRED kurucularından, Şehir Planlama kökenli Meltem Türker, 500,000 Euro’ya kadar olan bölümünde emlak vergilerinin belli bir süreye kadar alınmamasının yatırımcılar açısından avantaj olduğuna dikkat çekerek, “Her zaman değerli ama aynı zamanda stabil olan Londra pazarı global alıcılar için bir fırsat zamanına dönüştü” dedi ve Battersea Power Station satışlarının Haziran'ın sonuna kadar lansmana özel yüzde 10 ön ödeme imkanı ile Türkiye’de olacağını dile getirdi. 

Türk yatırımcılara Londra fırsatı: Battersea Power Station 2.Etap satışları başladı!

Türk yatırımcılar için doğru bir yatırım olduğuna vurgu yapan GRED Kurucusu ve CEO’su Meltem Türker, “Battersea Power Station, guclu konumu ve kurgusal yapısı ile Londra’nın en özel yaşam destinasyonlarından biri olmaya aday. Tarihi dokusu ve karakteristik mimarisi ile de oldukça dikkat çeken bu proje, özellikle Türk yatırımcıların da ilgi alanında. Ingiltere’de son dönemde Covid doğrultusunda emlak sektörüne yönelik teşvikler, düşen finansman ve depozit oranları yatırımcıların pazarda var olan ilgisini daha da arttırdı” açıklamasında bulundu.

GRED, Türk projelerini tanıtacak!

 


Geri Dön