18 / 04 / 2024

Özgür Karabat, Borsa’daki büyük vurgunu anlattı!

Özgür Karabat, Borsa’daki büyük vurgunu anlattı!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat küçük yatırımcının sermayesinin kasti eritildiğini iddia etti.



Özgür Karabat, borsa vurgununu anlattı. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, bu vurgunun kasti yapıldığını söyledi.

Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, son dönemde hayli dalgalı seyreden Borsa İstanbul endeksleri için küçük yatırımcıya çağrıda bulunmasını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz istemi ve üretim ve ihracatla birlikte cari dengede fazla verilmesini öngören 'Türkiye ekonomi modeli'nde, dış ticaret açığında rekor kırılırken, dolar ve enflasyon tarihi zirvesine çıktı.

2021 yılının son günlerinde ilan edilen 'Kur Korumalı Mevduat' sisteminden sonra yapılan vurgunu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla açıklayan CHP'li Özgür Karabat, "Bir gecede Kur Korumalı Mevduat sistemine geçilip doların 18 liradan 12 liraya ineceğini bilenler, döviz üzerinden milyarlarca liralık vurgun yaptı. 2021’in özellikle son 3 ayındaki döviz hareketlerini kimler yönetti?" dedi.

Özgür Karabat, Borsa’daki büyük vurgunu anlattı!

"MİLYONLARCA YATIRIMCININ KÜÇÜK SERMAYELERİ ERİDİ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, son dönemde hayli dalgalı seyreden Borsa İstanbul endeksleri için küçük yatırımcıya çağrıda bulunmasına değinen Karabat, "2022’nin Temmuz ayından itibaren borsa hızla yükselmeye başladı. Başta Nebati olmak üzere AKP’liler yatırımcıları borsaya yönlendirdi. Sadece 2022’de borsaya gelen yatırımcısı sayısı 1 milyon 427 bin 457 oldu. Sadece ocak ayında 350 binden fazla yatırımcı borsaya geldi.

Toplam yatırımcı sayısı 4 milyonu aştı. Ancak yatırımcı arttıkça borsada satışlar da hızlandı. Endeksler sert düştü, milyonlarca yatırımcının küçük sermayeleri eridi" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön