24 / 04 / 2024

Özgür Karabat, Borsa’daki büyük vurgunu anlattı!

Özgür Karabat, Borsa’daki büyük vurgunu anlattı!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat küçük yatırımcının sermayesinin kasti eritildiğini iddia etti.



"HALK YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLİYOR"

Rekor dış ticaret açığına ve enflasyona değinen Karabat, "Yoksa bir operasyon yapılıyor ve Nebati de bunun bir parçası mı?" diye sorarak, şu ifadelere yer verdi:

"Ocak ayında ithalat patladı, dış ticaret açığı 14.3 milyar dolar oldu. TÜİK bile ocak ayı enflasyonunu yüzde 6,65 açıkladı. Baz etkisi bile kurtarmadı. Rekabetçi kur dediler, ülkeyi ithalat cennetine çevirdiler. 'Faizler düşsün ve üretim artsın' dediler, ocak ayında tüketim malı ithalatı yüzde 71 arttı. Nerede plan ve program? Dövizi enflasyon artmasın diye tuttuklarını söyleyen Sn. Nureddin Nebati, ocak ayı enflasyonu ve ithalatı için ne diyecek? Yoksa bir operasyon yapılıyor ve Nebati de bunun bir parçası mı? 'Döviz ucuzken ithalatı artırın, stokları doldurun' diyen kimler? Doların artacağının garantisini kim veriyor? Birileri on milyarlarca liralık kazanç elde edecek diye, ülkenin makroekonomik dengeleriyle oynanıyor ve halk yoksulluğa mahkum ediliyor."

Özgür Karabat, Borsa’daki büyük vurgunu anlattı!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Şubat 2023 tarihinde saat 00.27'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,82 Türk Lirası, Euro 20,35 Türk Lirası, altının gramı ise bin 129 Türk Lirası değerinde.

“Pişman olursunuz” diyen Selçuk Geçer’den tarihi dolar uyarısı!

İslam Memiş paylaştı: İşte doların coşacağı tarih!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön