26 / 04 / 2024

Özgür Karabat: İstanbul 'fast konut' zincirlerine mahkum edildi!

Özgür Karabat: İstanbul 'fast konut' zincirlerine mahkum edildi!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 18 inşaat firmasının 20 bini aşkın vatandaşı mağdur ettiğini öne süren CHP İstanbul Milletvekili Karabat, "İstanbul 'fast konut' zincirlerine mahkum olmuş durumda." dedi...



CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 18 inşaat firmasının 20 bini aşkın vatandaşı mağdur ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yetkililerin konuya olan ilgisizliğinden bahseden Karabat, "Bir zamanlar Jet Fadıllar vardı, şimdi ne yazık ki jet dolandırıcılar var" dedi.

Karabat, bu firmalardan konut alan gazilerin ve şehit yakınlarının da mağdur olduklarını ifade ederek, "İstanbul ne yazık ki fast food beslenme zincirine mahkum olmuşken, onu takiben bir de 'fast konut' zincirine mahkum olmuş durumda. Bu anlayışın bir an önce mahkum edilmesi gerekir." dedi.

Açılan davalar sonucu sorumluların ceza almasının, mağdurların sorunlarını çözmeyeceğini ifade eden Karabat, konuya ilişkin çözüm önerilerini paylaştı.

Karabat, Esenyurt Belediyesinin, mağdur vatandaşların inşaatlarında hangi seviyeye geldiğini tespit ederek, sahiplerine iskan hakkı vermesi gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti: "Mağdurların bedel ödemeden yapı kayıt belgesine sahip olması sağlanmalıdır. Tapuya yazılı bilgi geçilerek buradaki hakların suistimal edilmemesi için üçüncü kişilere devredilmesinin önüne geçilmelidir. En temel çözümlerden biri,  TOKİ  bir an önce Esenyurt Belediyesinin yerine taraf olmalıdır. Vatandaşın mağduriyeti giderilmelidir. 20 bini aşkın insanın mağduriyetini görmezlikten gelemeyiz."

 

Konut mağdurlarının haberleri için tıklayın

Innovia 4 mağdurları Saraçhane Parkı'nda toplandı!
 


Geri Dön