25 / 04 / 2024

Öztürkler Holding Antalya'da 2'nci otelini açacak!

Öztürkler Holding Antalya'da 2'nci otelini açacak!

Akaryakıt dağıtım şirketi Opet'te Koç Holding ile yüzde 50 - 50 ortaklığı bulunan Öztürkler Holding, akaryakıttan sonra turizm sektöründe büyümeye odaklandı.



2014 Nisan ayında Antalya'da açtığı Regnum Oteli'nden sonra Holding, 70 milyon euroya komşu bir oteli satın alarak burayı bir iki yıl içinde yıkıp yeniden yapacağını açıkladı. 

Şirket, Öztürkler Holding ve Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, "Turizm sektöründe daha mutluyum. Bu sektörde yatırımlarımız sürecek" dedi. 



^Öztürkler Holding ve Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, geçtiğimiz yıl nisan ayında açılan Regnum oteliyle turizm sektörüne giriş yapan şirketin ikinci bir otel yatırımına hazırlandığımı açıkladı. Öztürk, "Ticari hayatım akaryakıtla başladı ama turizmde daha mutluyum. Akaryakıt kötü bir iş değil ama zaman zaman dalgalanmalar, müdahaleler oluyor. 

Ama tekerlekler döndükçe bu akaryakıta ihtiyaç olacak" dedi. Geçen yıl Regnum Carya Golf & Spa'dan 30 milyon euro gelir elde eden Öztürkler Holding bu yıl ise 50 milyon euro gelir hedefliyor. Kasım 2015'te düzenlenecek G20 Zirvesi'nin merkezi de Regnum Carya olacak. Fikret Öztürk, tesisin yanında yer alan ve Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün'e ait Sun Zeynep otelini 70 milyon euroya satın aldıklarını ve burayı bir iki yıl içinde yıkıp yeniden yapacaklarını söyledi. 



THY direkt uçsun

Geçen yıl açılan Regnum Carya Golf & Spa tesislerine 200 milyon euro yatırm yaptıklarını anımsatan Öztürk, en fazla Alman, İngiliz Fransız ve Rust turist ağırladıklarım söyledi. Golf sahalarında oynayanların yüzde 99'unun yabancı olduğunu Türkiye'de 20 tane golf sahası varken İngiltere'de bu sayının 850'ye çıktığını aktaran Öztürk, buradaki sorunu Avrupa'nın başkentlerinden Antalya'ya THY'nin direkt uçuşu olmamasına bağladı. Öztürk, "Direkt uçuş olmalı ve denizin temiz tutulması gerekiyor" dedi.


 

Fikret Öztürk, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının kaldırmasıyla ilgili de "Her iki taraf da bazen ayarı kaçırıyor. Serbest piyasada arada bir ayar veriliyor" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön