16 / 04 / 2024

Pakistan Kentsel Gelişim Bakanı, Ergün Turan’ı ziyaret etti!

Pakistan Kentsel Gelişim Bakanı, Ergün Turan’ı ziyaret etti!

Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ziyaretinin ardından, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti.



Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik,  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti. Heyetler arası görüşmede TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İdarenin arsa ve arazi yönetim süreçleri, konut ve finans üretim modeli gibi konularda detaylı bilgi sundu.


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ın, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif’in daveti üzerine 31 Aralık 2015 – 3 Ocak 2016 tarihlerinde Lahor’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından, Bakan Tanveer Aslam Malik beraberindeki heyetle Ankara’ya geldi.


Konuk Bakan incelemelerine Kuzey  Ankara  Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gezerek başladı, ardından TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti. 

Malik, “TOKİ’nin yüksek başarısı bizi gerçekten etkiledi” 


Pakistan ve Türkiye arasında başka ülkelerde benzeri olmayan işbirliği ve yakın ilişkilerin sürdürüldüğüne dikkat çeken Bakan Tanveer Aslam Malik yaptığı konuşmada, “TOKİ’nin gösterdiği yüksek başarı bizi gerçekten etkiledi. Bu nedenle deneyimlerinizi paylaşmak açısından büyük bir sabırsızlık duyuyoruz. 4,5 milyon konut açığımız var. Lahor’da gündeme gelen teknik destek ve tecrübe paylaşımı konularının gerçekleşmesi bizi mutlu edecektir.” dedi.

TOKİ Başkanı, “TOKİ, ciddi bir knowhow’a sahiptir”


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan da İdarenin planlama prosedürü, finans modeli, kentsel dönüşüm modeli ve projeler, uygulama prosedürü, inşaat izleme ve yapım süreci, toplumsal yönlerin araştırılması ve yasal çerçeve konularında detaylı bilgi sundu.


TOKİ’nin başarısındaki önemli unsurlardan birinin finans konusu olduğunu ifade eden M. Ergün Turan, İdarenin yılda 60 bin konut üretme kapasitesine sahip teknik operasyon gücü olan bir kurum olduğunu söyledi. Turan, “TOKİ, finans ayağının yanı sıra yılda 60 bin konutun teknik anlamda planlanması, projelendirilmesi, ihale edilmesi, imal ve kontrol edilmesi, konutlar tamamlandığında işletilmesi ve yönetilmesi konusunda ciddi bir knowhow’a sahiptir.” dedi.


2002 yılından itibaren Türkiye’de büyüyen bir ekonomi ve güçlü bir hükümet yapısı bulunduğunu söyleyen TOKİ Başkanı, bunlardan birinin eksik olması halinde TOKİ modelinin gerçekleşemeyeceğini ifade etti. Türkiye’de yılda 60 bin konutu inşa edebilecek güçlü bir girişimci grubun bulunmasının önemine de işaret eden TOKİ Başkanı, şehirlerimizdeki değerli özel sektöre ihale edildiğini, elde edilen gelir ile düşük gelirli vatandaşlarımız için sosyal konutlar inşa edildiğini kaydetti.


Bakan Tanveer Aslam Malik, 27 Ocak tarihinde de TOKİ’nin İstanbul’da yürüttüğü Kayabaşı Projesi’nde saha incelemesinde bulunacak. Ardından TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO’da, projeler, finans modeli, planlama, üretim ve pazarlama işlemleri, hedef gruplarının tercihleri konularında bilgi sunulacak. 


TOKİ Haber


Geri Dön