29 / 03 / 2024

Pakistan Merkez Bankası'ndan kripto paralar yasaklansın çıkışı!

Pakistan Merkez Bankası'ndan kripto paralar yasaklansın çıkışı!

Pakistan Merkez Bankası kripto para piyasası için kritik tavsiyelerde bulundu. Merkez Bankası kripto para ve benzer işlemlerin yasaklanması gerektiğini savundu.



Pakistan Merkez Bankasın'dan çok konuşulacak kripto para çıkışı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pakistan'da Sindh Yüksek Mahkemesi'nin kripto para piyasasının yasal durumuna yönelik Merkez Bankası yönetiminde komite kurulmasına karar verildi. Kurulan komite, kripto paraların ve benzer işlemlerin yasaklanması gerektiğini savundu.

Merkez Bankası yönetiminde oluşturulan komite, söz konusu raporunu mahkemeye sundu.

Pakistan Merkez Bankası ndan kripto paralar yasaklansın çıkışı!

Merkez Bankası'nın oluşturduğu komitenin raporunda, kripto paraların ve diğer ilgili işlemlerin yasaklanması istenildi.

Raporda, yapılan analizler göz önüne alınarak kripto paralarının Pakistan'a faydadan çok zarar vereceği belirtildi.

Binance ve benzeri kripto şirketlerine caydırıcı cezaların uygulanması ve para borsalarının yetkisiz operasyonlarının yasaklanması tavsiyesinde bulundu.

Ayrıca Yüksek Mahkeme, komite tarafından hazırlanan raporun Maliye ve Adalet Bakanlığına gönderilmesine karar verdi. Kripto paraların Pakistan'daki son durumu ile ilgili nihai karar görüş talep ettikleri bakanlıkların incelemeleri ardından  11 Nisan 2022 tarihine kadar netleşecek.

Pakistan Merkez Bankası ndan kripto paralar yasaklansın çıkışı!

Binance' ye yatırım yapan Pakistanlı vatandaşlar geçtiğimiz günlerde Binance ile bağlantılı mobil uygulamalar aracılığıyla 100 milyon dolar dolandırılmıştı.Yaşanan olay sonrası Pakistan Federasyon Ajansı, 8 Ocak'ta yasal soruşturma başlatmış ve Binance'nin Pakistan yöneticisi Hamza Han'dan mobil yatırım uygulamalarıyla ilgili bilgi vermesini istenmişti.

Pakistan Federasyon Ajansı'nın Binance'ye yönelik başlattığı soruşturma sonrasında Merkez Bankası komitesi bu tavsiye kararını aldı.

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön