27 / 04 / 2024

Palamut fiyatları dip yaptı! İstanbul Balık Hali'nde Palamut 10 TL!

Palamut fiyatları dip yaptı! İstanbul Balık Hali'nde Palamut 10 TL!

Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasıyla balıkçılar vira bismillah diyerek ilk ağlarını attı. Bu sezon Marmara ve Karadeniz'de oldukça bol avlanan palamut fiyatları ise dip yaptı. Peki, 1 Eylül'de palamut fiyatı ne kadardı, 26 Eylül'de ne kadar oldu?



Bu sezon palamut bereketi tezgahları şenlendiriyor. Boy boy palamutlar balıkçı vitrinlerini süslerken İstanbul Balık Hali'nde fiyatlar 10 TL ile 65 TL arasında değişiyor.

1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle balıkçılar ‘vira bismillah’ diyerek denize açıldı. Kimi balıkçılar Marmara Denizi'nde avlanırken, kimileri ise rotayı Karadeniz'e çevirdi. Balıkçıların denizlere açılıp palamut avlamasıyla Ülkede palamut satışı da patlama yaşadı.

Palamut fiyatları dip yaptı! İstanbul Balık Hali nde Palamut 10 TL!

Marmara Bölgesi'nden ve Giresun, Trabzon, Samsun ile Ordu gibi Karadeniz'in farklı illerinden denize açılan balıkçı tekneleri, Zonguldak açıklarında balık bolluğuyla karşılaştı. Karadeniz'den tonlarca balık yakalayan balıkçılar, Zonguldak'taki Kozlu Limanı'na gelerek kasaları karaya çıkardı.

Buradan hal ve işletmelere gönderilen balıkların bir kısmı tırlara yüklenerek çeşitli bölgelere de dağıtılmaya başladı. Peki İstanbul Balık Hali'ne gelen palamutlar 1 Eylül'de ne kadardı 26 Eylül'de ne kadar oldu?


Geri Dön