18 / 04 / 2024

Palamutlar tezgahlara çıktı! Sezonun ilk palamutlarının bu fiyatlara satılacağı beklenmiyordu!

Palamutlar tezgahlara çıktı! Sezonun ilk palamutlarının bu fiyatlara satılacağı beklenmiyordu!

Sezonun ilk palamutları tezgahlara çıktı. Ancak palamutun tane fiyatı vatandaşa pahalı geldi. İşte detaylar!



İLK PALAMUTLAR TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI!

1 Eylül tarihinde başlayacak olan balık avı sezonu öncesinde balıkçıların hazırlıklarına devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 15 ile 31 Ağustos'ta denizlerde küçük ölçekli balıkçıların geleneksel yöntem olan olta ve çapari ile palamut avcılığı yapılmasına izin veriliyor. Ancak mevzuatta belirtilene göre, boy uzunluğu 25 santimin altında palamutların avcılığı da yasaklı bulunuyor. Verilen izin ile birlikte İstanbul Boğazı ve Karadeniz’de sabah denize açılan balıkçılar, sezonun ilk palamutları ile geri döndü. Sezonun ilk palamutları, tezgahlarda yerini aldı. 400 ile 500 gram ağırlığında olan palamutların tanesi, Karaköy'deki tezgahlarda 35 ila 50 TL'den satılmaya başlandı.

Karaköy balık pazarında tezgah açan Ömer Satıcı bu konuya dair şunları söyledi; "Palamut sezonu bugün itibaren başladı. Bundan sonra bolluk olacak, inşallah çok palamut olacak öyle görünüyor. Şu an bizdeki fiyatı 35-40 lira, balıklar büyüdü 1 palamut 400 gram ağırlığında gelmektedir. Şu an balık çıkması balığın bu sezon bol olacağını bize gösteriyor. Her yıl böyle olmuyordu, normalde 3 ile 5 tane elimize gelirdi ama daha şimdiden balık bol.”

Yine Karaköy’de tezgah açan başka bir balıkçı Selim Albayrak da "Palamut şimdi şimdi tezgahlara düştü. Bu da bu yıl palamutun çok olacağı anlamına geliyor. Geçen yıl palamut yoktu. Bu sene palamut beklentimiz yüksek, bu durum palamutun bol olacağını gösteriyor. Şu anda 500 gram palamut 50 lira ama sezon tamamen başladığında balık ne kadar çok gelirse bu fiyatlar o kadar düşer" şeklinde konuştu.

Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

Fındık fiyatları ile ilgili beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

TOKİ projelerine devam ediyor! 204 iş yeri sahiplerini bekliyor! İşte detaylar!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön