26 / 04 / 2024

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 



Paralı ailesinin bir süredir devam eden “sahte vekaletname" davası için karar belli oldu. CNN TÜRK'ten Ceylan Sever ile Ümit Sertabipoğlu’nun özel haberine göre; mahkeme ailesini suçlayan torun Ömerhan Kuru’yu haksız bularak Paralı ailesi, muhasebecileri ve noter hakkında beraat kararı verdi. 

79 yaşında hayatını kaybeden Enver Paralı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine göre; tedavi gördüğü sırada oğlu Ahmet Galip Paralı’ya vekalet verdi.

Sahte vekaletname verildi iddiası

Torun Ömerhan Kuru, dedesi Enver Paralı'nın o dönemde vekalet verebilecek durumda olmadığını iddia etmişti. 

Kuru'nun iddiasına göre; vekaletname hastanede durumunun ağır, bilincinin yerinde olmadığı tarihte çıkmıştı. Kuru suç duyurusunda “Bu vekaletname sahte” dedi. Annesi, anneannesi, teyzeleri, dayısı dahil tüm ailesi noter ve muhasebeci hakkında şikayetçi oldu.

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Mahkeme torunu haksız buldu

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan mahkemede savcı sanıkların galip “resmi belgede sahtecilik ve özel belgede sahtecilik” suçlarından 12 ila 15 yılları arasında oranlarda sanıkların hapisle cezalandırılmasını istedi. Soruşturma sırasında haczedilen milyonlarca lira değerindeki 69 taşınmazın da yasal mirasçılara verilmesini istedi. Mahkeme ise bu suçun işlenmediğine hüküm vererek tüm sanıkların beraat etmesine karar verdi. Tüm sanıklar davadan beraat ederken haciz edilen taşınmazlarda tedbir kaldırıldı.  Ahmet Galip Paralı hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı da kaldırıldı.

Enver Paralı'nın mirası davalık oldu!


Geri Dön