19 / 04 / 2024

Paris Hilton’a miras şoku!

Paris Hilton’a miras şoku!

91 yaşındayken yaşamını yitiren Hilton oteller zincirinin sahibi Barron Hilton, 2.5 milyar dolarlık servetini babası Conrad Hilton’un adını taşıyan hayır kurumuna bağışladı. Mirasın sadece yüzde 3'ü aile üyelerinin olacak.



Dünya’nın dört bir yanında lüks otelleriyle hizmet veren Hilton’un sahibi ABD’li iş insanı Barron Hilton, 91 yaşında ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan evinde hayatını kaybetti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hilton’un ölümünden sonra 2.5 milyar dolar (14.3 milyar TL) değerindeki kişisel servetin ne olacağı merak edilmeye başlandı. Servetin yüzde 97’si, Conrad Hilton’un kendi ismiyle kurduğu kâr amacı gütmeyen hayır kurumuna bağışladığı ortaya çıktı.

 Paris Hilton’a miras şoku!

BARRON 8 ÇOCUK 15 TORUN SAHİBİYDİ

Conrad N. Hilton Derneği, katolik rahibelere, evsizlere, afetzedelere ve HIV virüsünden etkilenen çocuklara yardım etmek için kurulmuş bir dernek olarak biliniyor. 8 çocuğu ve 15 torunu bulunan ünlü iş insanının servetinin neredeyse tamamını hayır kurumuna bağışlaması, akıllara Amerikan yüksek sosyeletisinin ünlü isimlerinden biri olan torunu Paris Hilton’a miras bırakıp bırakmadığı merak edildi.

PARİS HİLTON YÜKLÜ MİRAS BEKLİYORDU

Paris ve Nicky Hilton kardeşler, dedelerinin servetinden  yüklü bir miras bekliyordu. Hilton Otel ‘imparatorluğunun’ kurucusu Conrad Hilton’un 1944 yılında kurduğu derneğin, rekor bağışla birlikte toplam servetini 2.9 milyar dolardan 6.3 milyar dolara çıkardığı düşünülüyor. 


Geri Dön