18 / 04 / 2024

Park Afyon AVM'nin inşaatına başlandı!

Park Afyon AVM'nin inşaatına başlandı!

Kiralamasını, konsept planlamasını ve uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye’nin üstlendiği, Afyon Girişim A.Ş.’nin 120 milyon ABD Dolar yatırım hacmine sahip Afyonkarahisar’daki Alışveriş Merkezi projesinin kaba inşaatına, Mart ayı başında başlandı.



42.000 m2 kiralanabilir alana sahip yaklaşık 160 mağazadan oluşan projede, ulusal ve uluslararası moda markaları, çok katlı mağaza, hipermarket, teknoloji market, çocuk eğlence merkezi, buz pisti, sinema ve 2.000 kişi oturma kapasiteli yeme içme alanının yanısıra yerel ve dünya mutfağından lezzetler sunan seçkin kafe ve restoranlar da yer alacak. Açık ve kapalı olmak üzere toplam 1.150 araç kapasiteli otoparkın da bulunduğu alışveriş merkezinin 2015 yılı sonbaharında açılması planlanıyor. 



Bununla birlikte alışveriş merkezine verilecek ismin belirlenmesi amacıyla bir yarışma düzenlendi. “Senin Şehrin – Senin Alışveriş Merkezin: Adını Sen Koy” mottosuyla gerçekleştirilen kampanyada Afyonlulardan isim önerilerini bildirmeleri istendi. Afyon yerel halkının önermiş olduğu 1.600 farklı isim alternatifi arasından, “Park Afyon”, alışveriş merkezinin ismi olarak belirlendi. 18 Ocak 2014 tarihinde, noter huzurunda yapılan bir çekilişle bu ismi önermiş olan üç kişiye “iPhone 5s” cep telefonu hediye edildi. 


Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Hasan Hüseyin Karacak: Gerçekleştirmiş olduğumuz yarışmaya yaklaşık 3.500 kişi katıldı. Bu kampanya ile Afyon halkı ve alışveriş merkezimiz arasında projenin erken safhalarında duygusal bir bağ oluşturmayı hedefledik. Alınan sonuçtan çok memnunuz. Yarışmamıza katılan Afyon halkına projemize gösterdikleri destek ve katılımları için teşekkür ediyoruz. Afyonlu işadamları tarafından Afyonkarahisar için hayata geçirilen bu projenin, şehrimizin yüz akı projelerinden olacağına inanıyoruz” dedi. 


ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann: “Park Afyon’un kaba inşaatına Mart ayı başında başlandı. Perakende grupları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gerek yerli gerekse yabancı perakendecilerin alışveriş merkezimize gösterdikleri ilgi mutluluk verici. Proje kalitesi, güçlü marka karması ve yatırımcımız ile kurmuş olduğumuz sinerji sayesinde Park Afyon’un yakalayacağı başarıya güvenimiz sonsuz” dedi. 


Kaplıcaları, zengin doğal kaynakları, kültürel dokusu ile önemli turistik değerlere sahip olan Afyonkarahisar’ın eski otogar alanında inşaatına başlanan Park Afyon, şehrin tam merkezinde yer alıyor. Bu merkezi konumu sayesinde müşteriler, Park Afyon’a hem yaya yolu hem de özel ve toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabilecekler. Alışveriş Merkezi’nin çekim alanında yaklaşık 700.000 kişi yaşıyor. 




Geri Dön