29 / 03 / 2024

Parlamenter Golf Life'tan yabancılara özel kampanya!

Parlamenter Golf Life'tan yabancılara özel kampanya!

Yabancıya konut satışını artırmak için yeni bir kampanya başlatan Ankara Golfkent, Golfkent’in Parlamenter Golf Life etabından konut alan yabancı yatırımcıların vatandaşlık masraflarını karşılıyor.



Yabancıya konut satışını artırmak için bir hamle de  Ankara  Golfkent’ten geldi. Golfkent Parlamenter Golf Life etabından konut satın alan yabancı yatırımcının vatandaşlık masrafları firma tarafından karşılanacak.

Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesinin ardından döviz kurlarında yaşanan düşüş ve konut fiyatlarında yapılan indirim yabancı yatırımcıyı hareketlendirdi. Başkentte standartlara uygun golf sahasına Golfkent ile kavuşan yabancı yatırımcının vatandaşlık masrafı Ertan Çelik İnşaat tarafından ödenecek. 

Ertan Çelik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çelik: ‘‘İnşaatını başlattığımız etapta bize düşen 192 konuttan 32’sini 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde sattık; kalan 160 bağımsız bölümün 148’i konut, 12’si villadır. Bu konutlar ve villalardan alarak Türk vatandaşı olmaya hak kazananların masraflarını, gerekli işlemlerini biz karşılıyoruz. Ankara’da son yıllarda hayata geçirilen konutların büyük bir kısmı dünya standartlarını yakaladı. Dünya için standart, Ankara için yeni olan golf teması gibi bazı özellikler yabancı yatırımcının ilgisinin çevrilmesini sağladı. Önümüzdeki dönemde bizim de yabancı yatırımcıya verdiğimiz desteklerle Ankara’nın gözde duruma geleceğini umuyoruz. Son yapılan düzenleme ile yabancılar, satın aldığı veya kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 250.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarı peşin olarak yatırılan taşınmazın satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin üç yıl süreyle devri ve terkini yapılmayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh etmeleri halinde vatandaşlık alabilecek. Bu da gayrimenkul sektörü için önemli bir destek’’ diye konuştu.

Yatırım yapanların vatandaşlık hakkı almak için izleyecekleri prosedürlerle ilgili konularda yakından ilgileneceklerini söyleyen Çelik; yatırım yapma, oturma izni ve vatandaşlık başvurusu ile ilgili sürecin maliyeti dışında gerekli olan tüm süreçlerde de yatırımcıların yanında olacaklarını kaydetti.

2020'de teslim 

Toplam 50 dönüm arsa üzerinde hayata geçirilen projede daireler 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde dizayn edildi. Müstakil villalardan oluşan projede teslimlerin 2020'de gerçekleşmesi planlanıyor. Projede daireler, 2+1 net 101 metrekare, brüt 118 metrekare, peşin 395 bin TL, 3+1 net 124 metrekare, brüt 142 metrekare, peşin 495 bin TL, 4+1 net 159 metrekare, brüt 178 metrekare, peşin 595 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.  Villalar ise, net 203 metrekare, brüt 244 metrekare, müstakil bahçe kullanımlı, peşin 1 milyon 650 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.


Geri Dön