26 / 04 / 2024

Pendik'e 12 yeni spor kompleksi!

Pendik'e 12 yeni spor kompleksi!

Kent geneline birçok spor merkezi ve antrenman sahası inşa eden Pendik Belediyesi, spor yatırımlarına yenilerini eklemek için çalışmalarına hız verdi.  



 

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ilçenin birçok noktasına yeni spor tesisleri inşa etmek için düğmeye bastı. Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, proje ve ihale aşamalarının sürdüğü 12 spor kompleksi ve salonu; Güllübağlar, Kavakpınar, Esenyalı, Yayalar, Sanayi, Sapanbağları, Kaynarca, Çamçeşme, Yenişehir, Çamlık, Ahmet Yesevi ve Çınardere Mahallelerine inşa edilecek. Sporseverleri heyecanlandıran birçok projenin inşasına bu yıl içerisinde başlanması planlanıyor. İlk sırada Esenyalı Kapalı Yüzme Havuzu, Kavakpınar ve Güllübağlar Spor Kompleksleri bulunuyor.

Esenyalı, Kavakpınar ve Güllübağlar ilk sıralarda

Spor salonlarının yapılması için öncelik Esenyalı, Kavakpınar ve Güllübağlar Mahallelerinde olacak. İhale hazırlıklarının sürdüğü üç tesisin yapımına yılın ilk yarısında başlanması planlanıyor. Esenyalı Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi’ndeki okullar bölgesine kapalı yüzme havuzu inşa edilecek. Yine Güllübağlar Mahallesi’nde inşa edilecek spor tesisinde fitness ve basketbol; Kavakpınar Mahallesi’nde ise fitness, basketbol ve güreş sporları yapılabilecek.

Hemen ardından yenilerinin inşaları başlayacak

Spor komplekslerinin inşaları sürerken diğerlerinin başlaması için çalışmalar bir andan hızla devam edecek. Bu kapsamda Yayalar, Sanayi ve Kaynarca Mahalleleri’nde spor komplekslerinin inşalarına yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor. Kaynarca Mahellesi’nde hemen D-100 (E-5) kenarına yapılacak spor kompleksi de birçok fonksiyonuyla dikkat çekiyor. Yüzme havuzunun yer alacağı komplekste; fitness, basketbol, tekvando, jimnastik ve çok amaçlı spor salonları imkanı da bulunuyor. Yine kompleks bünyesinde İSMEK ve kütüphane de yer alacak. Yine Yayalar Mahallesi’ndeki spor kompleksinde fitness, tekvando ve jimnastik salonları; Sanayi Mahallesi’nde ise fitness ve masa tenisi salonları bulunacak.

Çamçeşme’ye spor ve sosyal tesis bir arada

Yenişehir, Çamlık, Çamçeşme, Sapanbağları ve Ahmet Yesevi Mahalleleri bir başka spor kompleksi yapılacak mahalleler arasında bulunuyor. Çamçeşme Mahallesi’nde eski kaymakamlık bölgesinde hayata geçirilecek spor kompleksi ayrıca bölgenin kültürel ve sosyal yaşamına da cevap verecek. Komplekste fitness, tekvando, jimnastik, squash tenis ve masa tenisi salonlarının yanı sıra Bilim Merkezi, AÇEM, kütüphane ve konferans salonu da bulunacak. Sapanbağları Mahallesi’nde ise inşa edilecek spor kompleksinde fitness, folklor ve basketbol imkânı da bulunacak.

Diğer yüzme havuzları Çamlık ve Yenişehir’e

Yenişehir ve Çamlık Mahallelerine yapılacak tesislerde de yüzme havuzu mevcut olacak. Yenişehir’e yapılacak olan Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde ayrıca fitness, jimnastik, pilates yanı sıra AÇEM, kütüphane ve İSMEK de hizmet verecek. Çamlık’ta inşa edilecek komplekste ise tekvando, jimnastik ve basketbol imkânı sunuluyor. Yine Ahmet Yesevi’de Ergenekon İlkokulu yanında daha önceki yıllarda yapımına bağışçı tarafından başlanılan ancak inşası yarıda kalan spor kompleksinin inşaatını ise Pendik Belediyesi tamamlayacak.

Çınardere’ye 2500 kişilik basketbol salonu

Pendik’te seyircili basketbol maçlarının oynanabileceği bir salon inşa edilmesi için çalışmalar sürüyor. Projesi Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan 2 bin 500 kişilik basketbol salonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Salonda ayrıca fitness imkânı da bulunacak.

“Ülke sporuna geleceğin şampiyonlarını sunmak istiyoruz”

Görevi süresince kente birçok spor merkezi ve 50’yi aşkın antrenman sahası kazandırdıklarını belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sporu yaygınlaştırmak ve bir yaşam biçim haline getirmek için 12 spor kompleksi daha yapmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Başkan Şahin, yeni spor kompleksleri kazandırmak için ekibinin gece gündüz çalıştığını dile getirerek, “Kente kazandırdığımız tesislerde sporseverlere sağlıklı bir hayat sunmak ve ülke sporuna geleceğin şampiyonlarını sunmak istiyoruz.” diye konuştu.

 


Geri Dön