25 / 04 / 2024

Pendik'te mahalleli imar sorununa karşı birleşti!

Pendik'te mahalleli imar sorununa karşı birleşti!

Pendik'in sanayi bölgesinde imar barışından yararlanamayan, evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar dernek çatısı altında birleşti. Pendik Ramazanoğlu Mahallesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği açıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı imar barışı gördüğü ilgi nedeniyle yıl sonuna kadar uzatılırken Pendik Ramazanoğlu mahallesi sakinleri yaptıkları başvuru sonucu hayal kırıklığına uğradı. 

Aydınlık'ta yer alan habere göre kendilerine imar barışından faydalanamayacakları bildirilen mahalle sakinleri dernek çatısı altında birleşti. İmar sorunu yaşayan vatandaşların kurduğu Ramazanoğlu Mahallesi Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği gerçekleştirilen törenle açıldı. Aydınlık'a konuşan Dernek Başkanı Ahmet Bigün, mahallelinin sorunlarıyla kimsenin ilgilenmediğini, bu nedenle dernekleştiklerini ifade etti. İmar barışından yararlanamadıklarını belirten Bigün şöyle konuştu:

"Amacımız mahallemizdeki imar sorunlarına çözüm aramak, mahalle halkının istek ve şikayetlerini yetkili makamlara bildirmek, mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak. Bize siz imar barışından faydalanamıyorsunuz diyorlar. Bizim yerlerimiz donatı alanı, dini tesis, yeşil alan, park alanı olarak gözüküyormuş. Buna karşılık bize Kavakpınar tarafında yer gösteriliyor. Biz gittikten sonra buralara ne yapacaklar merak ediyoruz." dedi. 


Geri Dön