20 / 04 / 2024

Pendik'teki her 4 Kişiden 1’i emlak vergisini internetten ödüyor!

Pendik'teki her 4 Kişiden 1’i emlak vergisini internetten ödüyor!

Pendik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün verileri, mayıs ayında ödenen emlak ve çevre temizlik vergileri ilk taksitlerinde, her 4 mükelleften birinin ödemesini internet üzerinden yaptığını ortaya koydu.




Son ödeme tarihi 31 Mayıs 2016 olan emlak ve çevre temizlik vergileri ilk taksitlerini internet üzerinden ödeyen vatandaşların sayısı her geçen yıl artıyor. 2011 yılında vergi ödemelerini internetten yapanların oranı sadece yüzde 8 iken, bu oran 2015 yılında yüzde 21,67 oldu. 2016 yılının ilk taksit ayında ise yüzde 25’lere ulaşmış durumda.


Vergiler belediyeye gelmeden de ödeniyor


Pendik’te her 4 kişiden biri, vergisini ödemek için belediyeye gelmek yerine, Pendik Belediyesinin e-devlet kapısındaki hizmetinden ve www.pendik.bel.tr adlı resmi web adresindeki ilgili linkten ödüyor. Hem zaman tasarrufu da sağlayan internet ödemesi, sayfanın ödeme için güvenli olması, ve ödemeler için online dekont alınabilmesi sayesinde yoğun rağbet görüyor.


Ödeme konusunda herhangi bir sorun yaşanması halinde belediye çağrı merkezinin 444 81 80 no’lu hattı da tahsil ve tahakkuk konusunda destek veriyor. Yetkililer ayrıca,  geçtiği yıla göre vergisi yüzde 5,58’den fazla artan vatandaşların ilgili numaraya durumu bildirmesiyle sorunun çözüleceğini belirtti.



Pendik Belediyesi


Geri Dön